Alegerile sunt aproape, lupta electorala se intensifica, asa ca revine moda atacurilor si a scrisorilor intre Palate: Traian Basescu insista asupra ideii sa se renunte la cresterea anuntata a accizei la carburant.

Presedintele Traian Basescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta in care reia cererea privind renuntarea la cresterea anuntata a accizei la carburant, seful statului mentionand ca masura ar genera o presiune mult prea mare si inutila asupra mediului economic si asupra consumatorului.

"Stimate domnule prim-ministru Victor-Viorel Ponta, revin cu solicitarea de a renunta la introducerea, incepand cu 1 aprilie 2014, a cresterii anuntate a accizei la carburant intrucat prin aceasta masura s-ar pune o presiune mult prea mare si inutila asupra mediului economic, dar si asupra consumatorului individual. Efectele acestei cresteri, cu 42 de bani a litrului de benzina si motorina, se vor concretiza intr-o crestere a preturilor care va genera inflatie, precum si o scadere a consumului, atat la nivelul cetateanului, cat si al societatilor comerciale", se arata in scrisoarea publicata de Presedintie.

Potrivit presedintelui, in cazul transportatorilor, cresterea accizei cu 7 eurocenti pe litru va conduce la pierderea competitivitatii la nivel regional, cu impact direct asupra cifrei de afaceri, iar in plan intern, aceasta majorare va forta societatile de transport sa transfere aceste costuri asupra beneficiarilor finali, generand, astfel, o crestere a preturilor.

"Un alt domeniu potential afectat este agricultura, care, in anul 2013, a avut o contributie decisiva la inregistrarea de catre Romania a unei cresteri economice peste asteptari. Cresterea accizei cu 7 eurocenti nu ar face altceva decat sa franeze o dezvoltare in continuare a acestui sector, mai ales in cazul in care conditiile meteo nu vor fi la fel de favorabile ca si in anul anterior. In cazul populatiei, cresterea pretului creeaza un dezechilibru semnificativ intre puterea de cumparare si venituri. Avand in vedere cele mentionate anterior, va rog, domnule prim-ministru, sa luati in considerare renuntarea la aplicarea masurii de crestere a accizei la carburant, dat fiind ca bugetul aprobat pentru anul 2014 include rezerve care pot fi folosite astfel incat aceasta crestere de preturi nu este necesara", scrie presedintele.

El se arata convins ca masurile luate pentru reformarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) vor genera o mai buna colectare a veniturilor in anul 2014.

"De asemenea, am convingerea ca masurile luate pentru reformarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) vor genera o mai buna colectare a veniturilor in anul 2014, asa cum v-ati angajat public", scrie Basescu, adaugand la final formula "cu consideratie".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri