PDL va organiza proteste in benzinarii, in 1 aprilie, fata de majorarea "nejustificata" a accizei la carburant. Participantii la actiuni vor avea pancarte de informare pentru cetateni, a anuntat, vineri, vicepresedintele PDL Ioan Oltean.

Ioan Oltean a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca PDL pregateste proteste in benzinarii prin care vrea sa le transmita oamenilor ca incepand cu 1 aprilie "acciza nu e o minciuna, ci o realitate cruda pe care o va trai fiecare".

"Intr-o societate in care economia duduie si realizeaza o crestere economica de 3,5%, cea mai mare din UE, dupa cum se pronunta premierul, este inadminisibil ca Guvernul sa vina si sa majoreze taxele si impozitele, birurile pe cetatean. Ori nu exista crestere economica, si atunci aduni bani la buget cu taxe si impozite noi, ori exista crestere economica si atunci poverile trebuie eliminate de pe spatele cetateanului. PDL crede cu adevarat ca exista resurse financiare care sa permita Guvernului sa-si realizeze programul fara ca acciza pe combustibil sa fie introdusa de la 1 aprilie. Daca Guvernul nu va face acest lucru, PDL isi rezerva dreptul de a organiza, in zilele respective, diverse activitati de strada, in statiile peco, pentru a sensibiliza populatia si a o determina sa aiba reactii intr-un fel democratic, in ultima instanta, fata de acest nou bir pe care Guvernul Ponta il introduce", a spus Oltean, citat de Mediafax.

Intrebat daca vor fi organizate proteste in benzinarii, vicepresedintele PDL a raspuns: "O sa cerem aprobarile necesare si in peco vom merge cu pancarte sa informam cetateanul. Vom incerca marti, sa vedem cum vom reusi, ca in statiile peco sa fim prezenti prin pancarte, prin informatii corecte aduse cetateanului legat de acest bir pe care Guvernul Ponta il introduce, aceasta acciza mare pe combustibil care va fi o povara geu de suportat de transportatori, de catre mediul de afaceri, de catre cetatean. Cetateanul va cheltui cu cel putin 50 de lei in plus in fiecare luna din cauza accizei. Inca nu am stabilit exact cum vom proceda".

De asemenea, intrebat cum isi explica lipsa de reactie a soferilor care, in timpul guvernarii PDL au platit cu maruntis la pompa, nemultumiti de cresterea pretului la carburant, Ioan Oltean a spus ca "astazi poporul se teme". "Din pacate, desi e cea mai evidenta majorare a pretului la combustibil – majorare absolut nejustificata – reactia oamenilor lipseste. Cand noi eram la guvernare, lumea era libera sa tipe, astazi poporul se teme. De aceea nu avem reactii la cresteri de impozite, de taxe, nu avem reactii la nedreptatile care se fac, la minciunile care se spun. Populatia prefera sa taca fiindca stie ca reactia celor de la conducere e mai mult decat violenta la adresa celor care ar avea curajul sa aiba o asemenea reactie. Cei ce detin puterea se cred staptani", a afirmat Oltean, care a adaugat ca spera ca protestele din benzinarii sa fie la nivel national.

Premierul Victor Ponta declara in sedinta de guvern de miercuri ca acciza la carburanti va fi aplicata din luna aprilie, iar Executivul va introduce si un set de masuri fiscale care sa permita transportatorilor corecti, neimplicati in acte de evaziune fiscala, sa recupereze o parte importanta din suma aferenta acestei accize.

Presedintele Traian Basescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta in care a reluat cererea privind renuntarea la cresterea anuntata a accizei la carburant, seful statului mentionand ca masura ar genera o presiune mult prea mare si inutila asupra mediului economic si asupra consumatorului.

Potrivit presedintelui, in cazul transportatorilor, cresterea accizei cu 7 eurocenti pe litru va conduce la pierderea competitivitatii la nivel regional, cu impact direct asupra cifrei de afaceri, iar in plan intern, aceasta majorare va forta societatile de transport sa transfere aceste costuri asupra beneficiarilor finali, generand, astfel, o crestere a preturilor.

Miercuri dimineata, premierul Ponta afirma ca presedintele Traian Basescu trebuie sa indice si sursa prin care poate fi acoperite veniturile lipsa care ar rezulta din renuntarea accizei la carburanti, daca nu vrea sa fie doar un demagog pe final de mandat, pregatit de pensie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri