Directorul SRI, George Maior, a declarat, comentand recentele evolutii din zona legate de Ucraina si Rusia, ca spera sa nu se va ajunge la "un fel de neorazboi rece", el mentionand ca este necesara o atentie sporita "pe linie de contraspionaj".

Intrebat cum evalueaza situatia de securitate in contextul recentelor evolutii din zona legate de Ucraina si Rusia si daca aceste evolutii implica si riscuri interne, Maior (foto) a raspuns: "Eu sper ca recentele evolutii pe care, de altfel, le-am subliniat in trecut, si uitati-va atent la felul in care, si din perspectiva institutionala, Serviciul s-a raportat la amenintarile provenind din zona estica, eu sper ca nu vom ajunge la un fel de neorazboi rece. Evident ca aceste evolutii geopolitice au implicatii relativ la securitatea regionala si securitatea Romaniei", noteaza Mediafax.

El a mentionat ca nu crede ca se poate vorbi despre o amenintare militara directa. "In schimb, va trebui sa fim foarte atenti la aspecte legate de stabilitatea regionala, aspecte legate de elemente de influentare a evolutiilor din regiune prin metode specifice serviciilor de informatii. Deci atentie pe linie de contraspionaj sporita, am avut de altfel din totdeauna necesitatea de a crea aici un baraj informativ solid, in aceasta regiune, pe care, de fapt, o avem in vedere si am avut-o intotdeaunea in vedere, si necesitatea de a cunoaste mai bine evolutiile si de a incerca sa oferim prognoze vizavi de ele", a spus directorul SRI.

Intrebat daca, in acest context, isi mentine afirmatia facuta la sfarsitul anului trecut, conform careia este nevoie de o "cooperare pragmatica inclusiv in domeniul informatiilor, pentru interesul nostru national, si cu Rusia", Maior a raspuns: "In ceea ce priveste cooperarea pe linia informatiilor, eu imi mentin afirmatia ca pentru interesul national al Romaniei - si ma refer la diverse tipuri de amenintari, incepand cu terorismul si terminand cu crima organizata transfrontalier sau alte aspecte negative care pot influenta securitatea nationala a Romaniei - e nevoie de cooperare pragmatica cu orice stat care poate oferi asemenea informatii, fie ca vorbim de state din Orientul Mijlociu, de state care nu fac parte din sistemul nostru oficial de aliante. Si, din acest punct de vedere, orice ne intereseaza care poate aduce un plus de cunoastere pentru securitatea Romaniei".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri