Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a fost intrebat, luni, ce modalitati vor fi folosite pentru a exista certitudinea ca banii proveniti din acciza de 7 eurocenti se vor duce catre constructia de noi drumuri, el precizand ca nu exista la dispozitie decat mijloace politice pentru a face acest lucru.

"Nu avem la dispozitie decat mijloacele politice pentru ca, dupa ce banii intra in bugetul general consolidat, normal ca exista o evidenta a incasarilor pe fiecare venit si incasarile din acciza, asa cum a spus si premierul, trebuie sa se decida anual de catre Guvern impreuna cu Parlamentul care sunt tronsoanele de autostrada care se finanteaza", a raspuns Dan Sova.

Premierul Victor Ponta a fost intrebat, totodata, unde merg banii proveniti din acciza, el precizand ca acestia vor fi directionati catre bugetul de stat. "O sa mai precizez de o mie de ori, sau de o mie cinci sute de ori, pana cand vor intelege si cei care nu vor sa inteleaga. Toti banii pe care statul ii incaseaza se duc in cele doua bugete, fie ca e vorba de bugetul de stat, fie ca e vorba de bugetul asigurarilor sociale. In cazul de faza, fiind vorba de o acciza, merg in bugetul de stat si din bugetul de stat sunt repartizati catre ordonatorii principali, secundari si tertiari de credite", a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

El a precizat ca un ordonator fundamental de credite este CNADNR, care se ocupa de constructia de autostrazi, fie sub forma cofinantarilor pentru acele autostrazi care sunt construite din bani europeni, fie in totalitate, cand e vorba de plati de disponibilitate pentru autostrazile in concesiune, iar acolo unde e vorba de drumuri construite total din bugetul CNADNR, contributia e suta la suta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri