Primarul Constantei, Radu Mazare, are, potrivit ultimei declaratii de avere, un teren in Madagascar luat in concesiune cu unul dintre fratii sai, un apartament in Bucuresti, o salupa, aproape 300.000 de euro cash, actiuni la mai multe firme, totodata el imprumutand 600.000 euro unei persoane.

Potrivit ultimei declaratii de avere, postate in luna iunie a anului trecut pe site-ul Primariei Constanta, Radu Mazare detine cate patru procente din doua terenuri in Bucuresti, unul in suprafata de 24,16 metri patrati, iar celalalt de 35,68 metri patrati, achizitionate in anul 2009.

Radu Mazare are si 1,7 hectare de teren in Madagascar luat, in anul 2012, in concesiune cu fratele sau Mihai. De altfel, el a fost in mai multe vacante in Madagascar si anuntase ca va merge acolo si de Paste. Mai mult, Mazare spunea ca pe terenul de 1,7 hectare vrea sa construiasca sapte bungalow-uri si un restaurant.

Mazare are si un apartament in Bucuresti, construit in regie proprie, in 2013, cu o suprafata de 184,43 metri patrati. Radu Mazare mai detine, conform declaratiei de avere, o salupa si o remorca pentru transportul acesteia.

In documentul citat, primarul Constantei mentioneaza ca nu detine bijuterii sau obiecte de arta si de cult. El are insa 287.000 de euro cash si un card de debit cu 5.000 de euro la City Bank, plus alte doua carduri de credit, la City Bank si la Banca Transilvania, dar fara cash colateral, scrie Mediafax.

Conform declaratiei de avere, Radu Mazare este actionar sau asociat si are imprumuturi la mai multe societati comerciale: SC Sigma Trading SA Constanta, SC Ideea Contrast SRL Constanta, SC Comtext SA Constanta, SC Xenoti SRL Constanta, SC Conpress Group SRL Constanta si SC Royal Distribution Services SRL.

De asemenea, are si un imprumut de 600.000 de euro acordat unei persoane fizice - Ioanis Poulos Skantzikas. Radu Mazare a mentionat, de asemenea, ca a realizat, in calitate de primar al Constantei, un venit de 33.909 lei, dar si o "vanzare de actiuni contract in rate", catre Enterprises Inc of Monrovia Grecia, contra sumei de 60.000 de euro.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost retinut, marti noapte, pentru 24 de ore, de catre procurorii anticoruptie, in urma audierilor de la sediul central al DNA, urmand ca edilul sa fie prezentat instantei, cu propunerea de arestare preventiva.

Radu Mazare este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda", pentru a o ajuta pe aceasta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.

Edilul a fost ridicat de mascati de pe terasa unui restaurant din parcul bucurestean Herastrau, de unde a fost dus la DNA. Cei care au mers sa il ridice pe Mazare i-au prezentat acestuia actele in baza carora are loc actiunea. Dupa ce a citit documentele, la masa, pe terasa restaurantului, Mazare a plecat insotit de mascati.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri