Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, joi dupa-amiaza, ca este interceptat "de cand este Basescu pe scaun" si ca interceptarile din dosarul in care este acuzat de luare de mita sunt scoase din context.

Intrebat despre continutul interceptarilor din dosar, Mazare a spus ca nu are voie si nu vrea sa dea date din dosar. La insistentele unei jurnaliste de la B1 Tv, Mazare a declarat ca, daca "procurorii au scos si au dat interceptarile jurnalistilor la B1", atunci va "discuta putin si despre interceptari", precizand ca procurorii "nu au putut convinge instanta" cu acestea pentru a-l putea mentine in arest.

"Sunt interceptat permanent de cand este Basescu pe scaun. Am fost interceptat si in 2007, si 2008, in 2009, 2010, 2011. Interceptarile din dosar au fost scoase din context. Procurorii au spus ca am discutat de cinci ori cu omul de afaceri. Pai normal, ca el lucra de zece ani pe programul de asfaltare. (...). Ma intalnesc, normal, cu toti contractorii care sunt ai Primariei. Interceptarea unde il cert pe viceprimar este anterioara si e vorba despre autorizatiile pentru blocurile pentru tineri.

Intrebat daca i-a amenintat pe angajatii Primariei Constanta, Radu Mazare a raspuns afirmativ, spunand ca mereu face acest lucru, ca ei sa-si faca treaba, scrie Mediafax.

La intrebarea daca in anul 2012 s-a intalnit cu Elan Schwartzenberg in Israel pentru a discuta despre deschiderea unui cont, Radu Mazare a confirmat ca s-a intalnit cu acesta, insa nu pentru cont, ci pentru ca omul de afaceri ii este prieten. Iritat de insistentele unei jurnaliste privind motivul vizitei sale in Israel, Radu Mazare a raspuns: "Am fost la maciuci".

Mazare a facut aceste declaratii joi dupa-amiaza in fata locuintei sale din Mamaia, fiind prima sa aparitie publica de la eliberarea din arestul Politiei Capitalei.

Primarul Constantei, Radu Mazare, si omul de afaceri Avraham Morgenstern, care i-ar fi dat mita 175.000 de euro pentru a-si asigura castigarea contractului pentru construirea locuintelor sociale din campusul "Henri Coanda", au fost eliberati din arestul politiei Capitalei miercuri seara, dupa ce instanta suprema a decis cercetarea lor in libertate, sub control judiciar, decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nefiind definitiva, ea putand fi contestata la aceeasi instanta.

Reprezentantii DNA au precizat ca vor contesta decizia de miercuri seara. Radu Mazare este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda" -, pentru a o ajuta pe aceasta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.

Mazare si Morgenstern au fost retinuti marti seara, dupa audieri la sediul central al DNA. Potrivit anchetatorilor, Elan Schwartzenberg a fost ales ca intermediar pe traseul banilor de la Morgenstern laMazare pentru ca se bucura de increderea celor doi.

Primirea mitei prin "intermediar", similara cu utilizarea contului escrow in relatiile comerciale, ar fi fost propusa chiar de Radu Mazare, care ii dezvaluia lui Elan Schwartzenberg preferinta pentru un astfel de cont: "Eu, de cand am invatat sa fac business, am invatat sa lucrez cu contul escrow", mai sustin anchetatorii.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri