Exercitiile comune romano-americane sunt mai importante decat oricand pentru relatia bilaterala, mai ales in contextul evenimentelor din regiune, a declarat, joi, insarcinatul cu afaceri Duane Butcher. El a dat asigurari ca SUA raman neclintite alaturi de Romania, un aliat cheie la Marea Neagra.

Prezent la Campia Turzii la ceremonia de inchidere a exercitiului militar Dacian Viper 2014, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, a declarat ca Romania se va alatura in curand "clubului de elita" al tarilor care folosesc avioanele F-16. "Statele Unite ale Americii vor continua sa va ajute pe masura ce va pregatiti sa integrati avioanele F-16 achizitionate in fortele aeriene romane", a spus Duane Butcher.

Diplomatul american a subliniat faptul ca exercitiile comune ofera ocazia fortelor aeriene romane si americane "sa se cunoasca mai bine" si de a-si creste "capacitatea de a actiona eficient impreuna". "Pilotii si personalul tehnic roman si american au ocazia de a exersa situatii de lupta aer-aer si aer-sol impotriva unor avioane de lupta diferite, o ocazie extraordinara de a invata lucruri noi. Desfasurarea de exercitii comune e acum mai importanta decat oricand pentru relatia noastra bilaterala si pentru parteneriatul nostru NATO, date fiind evenimentele din regiune", a spus Butcher.

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA a sustinut ca exista dovezi "vizibile" ale sprijinului Rusiei pentru preluarea armata a controlului asupra cladirilor guvernamentale din estul Ucrainei, in weekend-ul trecut, informeaza Mediafax.

El a catalogat "ocuparea ilegala a Crimeei de catre Rusia si eforturile sale continue de a destabiliza guvernarea ucraineana" drept "o amenintare la adresa pacii si stabilitatii internationale". In acest context, Butcher a precizat ca "Statele Unite ale Americii raman neclintite alaturi de Romania si de toti aliatii sai membri ai NATO in acest moment de criza", fapt demonstrat si de vizitele efectuate de navele USS Truxtun si USS Donald Cook, de numarul suplimentar de infanteristi marini de la baza Mihail Kogalniceanu si de sosirea avioanelor americane F-16.

"Sunteti un aliat cheie in regiunea Marii Negre. Romania este o tara care se afla in prima linie in aceasta criza. Suntem alaturi de dumnevoastra si anticipam si alte angajamente diplomatice si vizite ale fortelor militare americane", a spus Duane Butcher, felicitandu-i pentru colaborare "pe barbatii si femeile care fac parte din fortele aeriene ale tarilor noastre". "Ei sunt un exemplu concret al angajamentului nostru reciproc", a punctat insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA.

Premierul Victor Ponta, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, si ministrul Apararii, Mircea Dusa, precum si autoritati locale au participat, joi, la Baza 71 Aeriana din Campia Turzii, la ceremonia de inchidere a exercitiului militar Dacian Viper 2014.

Exercitiului comun Dacian Viper 2014 a inceput, la 10 aprilie, la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii, judetul Cluj, in cadrul programului fiind executate atat misiuni in poligoanele armatei, cat si misiuni de politie aeriana.

Colonelul Christopher Austin, comandantul Escadrilei 510 americana din Aviano, declara atunci ca americanii au adus la Campia Turzii sase avioane de vanatoare F-16. Dacian Viper, care este la a patra editie, s-a mai desfasurat la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii in anii 2006, 2008 si 2012, avand ca principal obiectiv antrenamentul in comun al pilotilor, personalului tehnic, controlorilor de trafic aerian si ofiterilor de stat major in conditii reale, pentru planificarea si executarea unor misiuni de zbor in formatii mixte, dar si cu echipaje mixte romano-americane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri