Presedintele PE, Martin Schulz a declarat, sambata, dupa lansarea eurocandidatilor PSD-UNPR-PC, ca a fost surprins de observatiile presedintelui Traian Basescu la adresa sa, mentionand ca seful statului nu i-a citit cu atentie declaratiile si ca il va intreba personal la ce anume s-a referit.

"Am fost surprins de observatiile presedintelui Traian Basescu. L-am respectat intotdeauna din punct de vedere institutional, ca presedinte al Romaniei.(...) In ultima intalnire pe care am avut-o cu presedintele Basescu am discutat despre Schengen, am sustinut accesul Romaniei in spatiul Schengen, astfel ca am fost un pic surprins de ceea ce a spus despre mine. O sa il intreb personal la ce anume s-a referit, nu am inteles", a declarat Martin Schulz (foto), la finalul evenimentului de la Romexpo, noteaza Mediafax.

Presedintele PE a explicat la ce s-a referit cand a vorbit despre anexarea Crimeii, aratand ca "este o incalcare teribila a legilor internationale, iar Rusia este obligata sa respecte regulile internationale". "De aceea, sanctiunile sunt justificate. Am declarat ca trebuie sa cautam solutii diplomatice, in ultima instanta. Putem discuta. Daca este o noua amenintare, la adresa Moldovei, de exemplu, trebuie sa marim aceste sanctiuni. Si am spus ca trebuie sa informam cetatenii nostri ca sanctiunile la adresa Federatiei Ruse ne afecteaza si pe noi. Acest lucru am spus, si sunt surprins de afirmatiile presedintelui Traian Basescu, cred ca nu a citit cu atentie", a mai afirmat Martin Schulz.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca este importanta o prezenta buna la euroalegeri, scrutin care va prefigura numele viitorului sef al Comisiei Europene, care poate fi socialistul Martin Schulz, pentru care "anexarea Crimeei era un fapt implinit", sau popularul Jean-Claude Juncker.
Traian Basescu a declarat ca ar fi important de dezbatut in eurocampanie motivele pentru care sa fie condusa Comisia Europeana, de acum inainte, de Jean Claude Junker sau de Martin Schultz, "mai ales daca privim lucrurile prin prisma ultimelor declaratii si actiuni ale socialistilor".

"Pentru domnul Schulz anexarea Crimeei era un fapt implinit si asta e, si trebuie sa fim linistiti. Probabil o asemenea abordare ar avea si daca se intampla si alte evolutii negative, in defavoarea Romaniei", a spus Basescu. Presedintele a explicat ca se poate face o dezbatere pe acesata tema, si anume ce este in avantajul Romanei sa avem un presedinte al Comisiei Europene socialist sau un un presedinte de Comisie din spectrul PPE.

"Nu mai vorbim de faptul ca trebuie sa ne uitam si la dimenziunile tarilor, nu cumva riscam sa cream o forta incredibila unui singur stat care, oricum, este extrem de influent prin crearea conditiilor ca domnul Schultz sa devina presedinte al Comisiei Europene?", a mai spus Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri