Deputatul Gheorghe Coman a fost condamnat definitiv de instanta suprema la un an de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost acuzat ca a primit bani si o sticla de whisky in schimbul mentinerii in functie a unui sef din DSVSA Buzau.

Completul de cinci judecator a respins atat apelul formulat de procurorii DNA, cat si pe cel al lui Gheorghe Coman si a decis astfel mentinerea pedepsei de un an de inchisoare cu executare, stabilita de prima instanta.

Totodata, judecatorii au scazut din condamnarea lui Coman perioada in care acesta a stat in arest preventiv, respectiv din 7 ianuarie pana in prezent, scrie Mediafax.

Avocatul deputatului Gheorghe Coman a aratat, in fata instantei, ca acesta a facut recent un denunt la DNA, fara a mentiona cu privire la cine. In acest context, avocatul a solicitat instantei sa dispuna o pedeapsa mai usoara fata de cea primita de Coman la instanta de fond. Dupa deliberari, instanta a respins admiterea acestei probe.

Totodata, avocatul a mai aratat ca, in opinia sa, Gheorghe Coman ar trebui sa beneficieze, potrivit noilor coduri, de o micsorare a pedepsei si de suspendarea executarii acesteia.

La randul lor, procurorii anticoruptie au aratat ca instanta de fond a individualizat corect faptele deputatului Gheorghe Coman si ca a dat o decizie corecta. Acestia au precizat ca pedeapsa de un an de inchisoare cu executare este mica in raport cu gravitatea faptelor lui Coman si au cerut condamnarea deputatului la trei ani de inchisoare cu executare.

In ultimul cuvant, Gheorghe Coman le-a spus judecatorilor ca are o situatie familiala dificila, in contextul in care are trei credite bancare, pe care trebuie sa le plateasca. Coman a cerut sa-i fie aplicata astfel pedeapsa cu suspendare, pentru a putea munci ca sa-si plateasca aceste credite si a mentionat ca Banca Transilvania a venit deja sa ii ia casa.

In 30 ianuarie, un complet de trei judecatori de la instanta suprema l-a condamnat pe deputatul Gheorghe Coman la un an de inchisoare cu executare. Sentinta a fost atacata cu recurs la Completul de cinci judecatori al instantei supreme, care luni a dat o decizie definitiva in acest dosar, dispunand ca Gheorghe Coman sa execute un an de inchisoare.

Deputatul Gheorghe Coman a fost trimis in judecata in 16 ianuarie, fiind acuzat ca a primit bani si o sticla de whisky in schimbul mentinerii in functie a unui sef din Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau. Coman a fost acuzat de folosirea influentei functiei de conducere din partid, fiind presedinte al PC Buzau la data faptelor, pentru obtinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

El a fost arestat in 7 ianuarie, masura preventiva fiind incuviintata de Camera Deputatilor la 27 decembrie 2013.

Potrivit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, in perioada noiembrie - decembrie 2013, Gheorghe Coman, folosindu-se de influenta conferita de functia de conducere detinuta in cadrul formatiunii politice din care face parte (Partidul Conservator), i-a solicitat unui denuntator, in schimbul mentinerii acestuia in functia publica de director executiv adjunct al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Buzau, diverse servicii precum si foloase materiale necuvenite.

DNA arata in rechizitoriu ca deputatul i-a cerut denuntatorului ca, in schimbul mentinerii acestuia in functia de director adjunct al DSVSA Buzau, sa il angajeze ca sef al Serviciului Economic si Administrativ in cadrul institutiei pe presedintele executiv al organizatiei judetene Buzau a PC.

"De asemenea, a pretins ca denuntatorul sa intervina la o echipa de control constituita din angajati ai DSVSA Buzau, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza orasului Nehoiu, judetul Buzau, astfel incat sa favorizeze o societate comerciala verificata, administrata de un consilier al aceluiasi partid", au scris procurorii in rechizitoriu.

Intr-o discutie telefonica din 3 noiembrie 2013, interceptata de procurori, Gheorghe Coman vorbea despre functia de director adjunct la DSV, care, in urma unor "intelegeri", ar reveni Partidului Conservator.

Foloasele cerute de Coman, mai preciza DNA, constau in asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor intalniri de lucru, in cadrul respectivei formatiuni politice, ce urmau a fi organizate in municipiul Buzau de catre deputat. In acest context, intre 12 si 18 decembrie 2013, deputatul a primit de la denuntator o sticla de whisky si 3.140 de lei, au sustinut procurorii.

Potrivit DNA, deputatul a fost prins in 19 decembrie 2013, dupa ce a fugit cu masina la momentul flagrantului. Gheorghe Coman a fost dus atunci la sediul DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti, unde a stat peste trei ore.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar in martie 2013 s-a mutat la PC. El a fost ales presedinte al PC Buzau in luna decembrie.

Dupa retinerea lui Coman, conducerea PC a hotarat suspendarea acestuia din calitatea de membru al partidului, pana la clarificarea situatiei in justitie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri