Romania nu are sentimentul ca va fi atacata de Federatia Rusa, a declarat presedintele Traian Basescu, dorind sa corecteze afirmatia de sambata a premierului Victor Ponta, care a sustinut, la Craiova, ca "ne paste un razboi".

Seful statului a precizat, in cadrul unei conferinte de presa, ca vrea sa corecteze cateva afirmatii ale premierului Victor Ponta, "facute cu lejeritate intr-o campanie prezidentiala pe care o desfasoara dar care nu pot fi incluse in zona grobianismului pe care l-a aratat in ultimele zile", una dintre aceste declaratii fiind cea potrivit careia "ne paste un razboi", scrie Mediafax.

"Vreau sa afirm pentru toti romanii si pentru partenerii nostri: Romania nu are sentimentul ca va fi atacata de Federatia Rusa si nu are niciun element care sa ne indrepte catre o astfel de intamplare, catre un astfel de risc. Niciun element de analiza nu acopera afirmatia pe care a facut-o premierul, ieri, la Craiova", a spus Traian Basescu.

Pe de alta parte, presedintele a explicat ca Romania participa la "efortul de descurajare" a instabilitatii din regiune.

"Romania nu este amenintata de un razboi, ceea ce nu inseamna ca Romania nu participa la efortul de descurajare a instabilitatii in regiune, pentru ca oricand NATO poate primi o misiune de mentinere a pacii in regiune printr-o hotarare a Consiliului de Securitate", a precizat presedintele Basescu.

Basescu a declarat de asemenea ca Romania nu are planificata apararea R. Moldova prin mijloace militare si a explicat contextul celei mai recente evaluari a rezervistilor.

Declaratiile lui Traian Basescu vin in contextul in care sambata Victor Ponta a facut mai multe declaratii cu privire la situatia din Ucraina.

Situatia din Ucraina, "care se agraveaza de la o zi la alta, reprezinta pentru Romania cea mai mare provocare de securitate din ultimii 20 de ani", a declarat, sambata, premierul Victor Ponta, afirmand ca tara noastra trebuie sa fie cat mai bine pregatita pentru toate provocarile de la granita.

Premierul Victor Ponta a facut aceste declaratii sambata dupa-amiaza, la Fabrica de Avioane din Craiova, unde le-a spus reprezentantilor uzinei ca, "desi ne paste un razboi", vestea buna pentru ei este ca vor avea comenzi.

Ponta s-a urcat la mansa unui avion IAR 99 Soim si i-a intrebat pe reprezentantii uzinei ce echipamente militare poate transporta un asemenea aparat, el primind explicatii de la acestia cu privire la posibilitatile avionului de a transporta tehnica militara.

Ponta: Daca Basescu nu convoaca CSAT pe criza din Ucraina, il convocam noi luni

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, ca in situatia in care presedintele Traian Basescu nu va convoca CSAT pentru analizarea crizei din Ucraina, atunci convocarea va fi facuta de el, in calitate de vicepresedinte, si ceilalti ministri membri ai acestei structuri, in cursul zilei de luni.

„Luni la ora 11.00 avem o intalnire la ministerul Apararii, facem analiza apropos de alocarea resurselor financiare si dupa aceea vom cere - eu sunt vicepresedinte al CSAT - vom cere o discutie in CSAT pe aceasta tema", a spus Ponta.

El a precizat ca ultima sedinta a CSAT a fost in 27 martie.

"De atunci a trecut o luna si jumatate si in fiecare zi se intampla ceva rau in Ucraina, conflictul se apropie de granitele noastre, Odesa e la o suta si ceva de kilometri, si daca esti un lider responsabil si serios al Romaniei nu poti sa zici ca am discutat in marite, pai in martie nu mai seamana nimic cu ce e acum si daca presedintele nu va convoca CSAT, il vom convoca noi, bineinteles", a spus Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri