Presedintele Traian Basescu a declarat la Arad ca este "revoltat" ca agentia de rating Standard & Poor's inca mentine Romania la evaluarea de "junk", adica tara nerecomandata pentru investitii, opinand ca aceasta agentie este "extrem de incorecta" fata de Romania.

Seful statului a spus, intr-un discurs sustinut la Arad, la o dezbatere organizata de Fundatia "Miscarea Populara", ca este revoltat ca exista o casa de acordare a ratingurilor, Standard & Poor's, care "inca mentine Romania la evaluarea de junk, de tara nerecomandata pentru investitii."

"Sunt trei agentii de rating in lume, recunoscute, doua din ele, Moody's si Fitch au dat Romaniei investment grade-ul de mult, iar Moody's nici macar pe perioada crizei nu l-a retras", a mai spus Traian Basescu, precizand ca aceasta casa de acordare de ratingurilor, Standard & Poor's, chiar si astazi, dupa ce Romania are deficit sub 3% si crestere economica de 3,5% anul trecut, "isi permite sa mentina Romania la calificativul junk, nerecomandat investitiilor", scrie Mediafax.

Seful statului a tinut sa precizeze ca este "revoltat de comportamentul acestei agentii de rating".

"Sunt revoltat de comportamentul acestei agentii de rating si am vrut sa o spun public, pentru ca, totusi, este o explicatie care romanilor le trebuie data, pentru ca romanii au acceptat sacrificiile de reechilibrare macroeconomica, cu reduceri de salarii, cu cresteri de TVA, iar o agentie de rating nu-si poate permite sa se joace cu calificativul unei tari care si-a facut treaba", a mentionat el.

"Noi nu am fost din categoria tarilor care si-au prelungit criza pana in zilele noastre, din 2008, tot vedem ca si Grecia, si Portugalia, si Spania, si Irlanda abia au ajuns, unele din ele, pe la jumatate si cer reesalonari si regandiri de program. Romania a avut curajul sa isi ia masurile obligatorii pentru ca imediat sa-si poata relua cresterea. De aceea acest, Standard&Poor's mi se pare extrem de incorect fata de Romania, nedandu-i calificativul de tara sigura pentru investitii", a mai spus Traian Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri