Trei medici de la Sectia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni sunt acuzati in dosarul retetelor false. Cabinetele acestora au fost pechezitionate marti dimineata de procurori si politisti, potrivit unor surse din randul anchetatorilor.

Sursele citate au precizat ca este vorba de medicii Otilia Georgescu, Emilia Niculescu-Miyil si Aristica Poenaru, de la Sectia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.

Medicul Otilia Georgescu este de fata la perchezitia care are loc la Institutul Fundeni, iar in cazul dr. Emilia Niculescu-Mizil, anchetatorii fac o perchezitie la o adresa din Sectorul 2 al Capitalei, potrivit surselor citate. Managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, a declarat ca anchetatorii au venit marti dimineata, in jurul orei 06.00, la unitatea sanitara, acestia controland trei cabinete ale unor medici de la Sectia Hematologie, noteaza Mediafax.

Carmen Orban a precizat ca deocamdata nu stie despre ce este vorba, asteptand ca anchetatorii sa ii dea mai multe date la finalul perchezitiei. Ea a mai spus ca nu stie ce medici de la Institutul Clinic Fundeni ar fi vizati in aceasta ancheta si pentru ce fapte.

Surse din randul anchetatorilor au mai declarat ca in aceasta cauza va fi audiat si reprezentantul farmaciilor Reteta, Iuliana Ilincea.

Totodata, la sediul Politiei Capitalei urmeaza sa fie aduse de la Sibiu pentru audieri mai multe persoane. Procurorii si politistii fac, marti dimineata, 26 de perchezitii in Bucuresti, Sibiu, Dolj si Ilfov, printre care si la Spitalul Fundeni, fiind vizati 13 medici si farmacisti suspectati ca au emis retete false pentru bolnavii de cancer, prejudiciul fiind de 3,5 milioane de euro.

Perchezitiile au loc intr-un dosar penal in care se fac cercetari cu privire la comiterea infractiunilor de inselaciune, fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale, evaziune fsicala, spalare de bani, dar si luare de mita, in domeniul medicamentelor.

"Dosarul penal aflat in instrumentarea Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, vizeaza intocmirea de retete false in domeniile oncologic si hematologic care au fost decontate prin CASMB", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Anchetatorii fac marti, in acest dosar, 19 perchezitii in Bucuresti, cate trei in judete Sibiu si Ilfov, precum si una in Dolj, la locuintele unor persoane si la sediile unor persoane juridice.

Surse judiciare au declarat ca sunt facute perchezitii si la Spitalul Fundeni si la lantul de farmacii Reteta. La farmacii sunt verificate peste o mie de retete decontate, in valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei, si facturi fiscale. Reprezentantii acestora sunt suspectati ca ar fi efectuat achizitii fictive de la firme fantoma si fara a avea autorizatie de distributie de la Agentia Nationala a Medicamentului, fiind vorba despre medicamente in domeniul oncologic si hematologic.

Anchetatorii vor pune in executare 13 mandate de aducere, persoanele vizate urmand sa fie duse la sediul Politiei Capitalei, unde vor fi audiate de catre un colectiv de politisti si cinci procurori. Potrivit unor surse judiciare, printre persoanele care vor fi audiate sunt si medici si farmacisti.

Prejudiciul estimat pana in prezent in aceasta cauza se ridica la 3.500.000 de euro, a precizat Politia Romana. Potrivit unor surse apropiate anchetei, la una dintre perchezitii, in locuinta unui medic a fost gasita suma de 100.000 de euro, 140.000 de dolari si 250.000 de lei, in timp ce la o farmacista au fost gasiti 100.000 de lei si peste 23.000 de euro.

Peste 100 de politisti de la Politia Capitalei, precum si de la IPJ Sibiu sunt angrenati in actiune, actiunea fiind facuta cu sprijinul de specialitate al SRI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri