Premierul Victor Ponta a spus ca "producatorii de carne cer, pe buna dreptate, scaderea TVA la carne", iar aceasta masura va fi discutata in toamna. "Nu vreau sa fac promisiuni fara acoperire, vreau doar sa spun ca, in septembrie, dupa ce avem impactul la un an pe produsele de panificatie, ne vedem cu toti producatorii din industria carnii si vedem care este calendarul real, ca dansii sa-si poate face si un bussines plan, sa stie foarte clar ce investitii fac", a declarat Ponta.

Premierul a spus ca dupa reducerea TVA la paine "s-a redus simtitor evaziunea fiscala" si ca masura va fi aplicata, inainte de sectorul carnii, pentru produsele traditionale, bio si legume-fructe, noteaza Mediafax.

"Pe baza acestui experiment fericit (cu reducerea TVA la paine - n.r.), din septembrie putem sa trecem la urmatoarele grade, care inseamna legume si fructe, produse traditionale si bio si dupa aceea productia de carne, care va avea un impact pe buget mai mare decat la celelalte produse", a precizat premierul.

Patronatele din industria carnii au trimis o scrisoare deschisa catre FMI, in care solicita acordul pentru reducerea TVA la carne si produse din carne de la 24% la 5%, argumentand ca masura ar urma sa combata evaziunea fiscala din domeniu, estimata la 450 de milioane de euro.

Sursa foto: Carne/Shutterstock.com