Alegerile pentru Parlamentul European au in mod normal o influenta redusa asupra mediului politic romanesc, insa de aceasta data situatia este diferita, considera Eugen Sinca, analist sef BCR. Acesta remarca totodata “calmul” cu care piata financiara romaneasca a intampinat cel mai recent scrutin.

“Rezultatele alegerilor europarlamentare arata cat de bine pozitionate sunt principalele partide din Romania inaintea alegerilor prezidentiale care urmeaza. Aceleasi rezultate demonstreaza totodata ca niciun partid nu este inca in stare sa castige de unul singur alegerile, iar castigatorul acestora este inca neprevazut”, scrie Eugen Sinca, intr-o nota adresata investitorilor.

Alianta PSD-UNPR-PC a obtinut 37,6 % din voturile exprimate la alegerile europarlamentare, fiind urmata de PNL cu 15 %, PDL cu 12,23 %, independentul Mircea Diaconu cu 6,81 %, UDMR cu 6,3% si PMP cu 6,21 %, potrivit rezultatelor partiale anuntate luni de Biroul Electoral Central.

“Desi social democratii au castigat clar, procentul de sub 40% obtinut de acestia nu este suficient pentru a putea sa asigure o candidatura sigura pentru reprezentantul lor in cursa prezidentiala. Asadar, in urmatoarele luni, social democratii vor cauta noi aliati pentru a-si asigura o sustinere puternica la prezidentiale. Principala lor speranta este schimbarea conducerii PNL cu o echipa pro-USL”, considera analistul sef al BCR.

Crin Antonescu a demisionat luni din fruntea PNL si a precizat ca Biroul Politic National (BPN) al PNL, care a demisionat si el in bloc, va asigura conducerea pana la Congres.

“Concluzia este ca in urmatoarele saptamani vor incepe negocieri politice aprinse, avand in vedere ca niciun partid nu este capabil sa furnizeze un castigator sigur pentru alegerile prezidentiale, nici chiar social democratii”, este de parere Eugen Sinca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri