Liderii PNL Mehedinti acuza PSD de frauda electorala si intentioneaza sa faca plangere la DNA, dupa ce au fost gasite liste suplimentare care contineau CNP-uri false ale votantilor. Social-democratii au lansat, la randul lor, acuzatii de turism electoral la adresa PNL.

Presedintele PNL Mehedinti, Virgil Popescu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca reprezentanta PNL in Biroul Electoral Judetean (BEJ) ar fi descoperit liste suplimentare care nu respectau formatul aprobat de BEJ, acestea avand retusuri si greseli in dreptul CNP-urilor unor votanti.

Conform sursei citate, listele respective erau completate cu datele unor persoane din Gorj, respectiv din Motru si Targu Jiu, dar care au votat in satul Dalma din comuna Bala si in comuna Darvari din Mehedinti, informeaza Mediafax.

"Acest lucru a fost sesizat si s-a facut proces-verbal. Joi vom face o plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie pentru frauda electorala", a declarat presedintele PNL Mehedinti, Virgil Popescu.

Totodata, el a sustinut ca in ziua votului PNL a sesizat atat Biroul Electora Judetean, cat si anchetatorii cu privire la mai multe cazuri de turism electoral in care ar fi fost implicati sefi de institutii deconcentrate din Mehedinti, sustinuti de PSD.

"Noi duminica am depus plangeri si in Biroul Electoral Judetean si am facut si o plangere penala pentru acest turism electoral pentru ca tot aparatul Partidului Social Democrat a fost la posturi. Duminica, de exemplu, directorul Directiei Silvice a dat ordin in Directia Silvica ca toti padurarii sa care oameni la vot si astfel am ajuns la ciudatenia ca din Vanju Mare si din Vladaia sa fie carati oameni sa voteze in Tamna. Ne-a sunat primarul din Tamna si sefa noastra de organizatie ca au votat 400 de oameni din Vladaia si din Vanju Mare, iar padurarii stateau la cozi si le spuneau oamenilor ce sa voteze. Am reclamat acest lucru si la 112 si este in cercetare.

Vorbim pe fapte si pe ceea ce avem concret. De asemenea, 150 de oameni din Salcia au votat in comuna Vrata. Cine i-a adus acolo? Sa intrebam ce director de institutie descentralizata a PSD-ului a fost si a raspuns de acea comuna", a aratat Virgil Popescu.

La randul sau, liderul filialei Drobeta Turnu Severin a PNL, Daniel Cirjan, a sustinut ca listele speciale sunt cele care ar putea constinui obiectul unor anchete privind frauda la alegerile europarlamentare in Mehedinti.
"La Vanjulet, spre exemplu, pana la 17.30, ora la care noi am facut plangerea penala, votasera deja 133 de persoane pe listele suplimentare. Cate voturi a luat PNL in Vanjulet? Va spun eu, 17. Deci turismul electoral a fost practicat de PSD, ca in toate celelalte locuri", a spus Daniel Carjan.

Totodata, el a acuzat PSD de mita electorala. Intrebat, intr-o conferinta de presa, cu privire la numarul mare al alegatorilor care au votat pe listele speciale in Mehedinti, la alegerile europarlamentare, secretarul executiv al PSD Mehedinti, Aladin Georgescu, a acuzat PNL de turism electoral, adaugand ca parte dintre cei care ar fi fost dusi cu masinile la vot de catre liberali, duminica, ar fi votat cu PSD.

"In ziua de duminica am mers in foarte multe localitati din Mehedinti, am primit telefoane de la reprezentantii nostri in sectiile de votare de la responsabilii nostri din localitati care mi-au spus la unison ca reprezentanti ai PNL au transportat foarte multi oameni in sectiile de votare si se vede asta din numarul celor inscrisi pe listele suplimentare. (…) Faptul ca aceste persoane duse in nu stiu ce sectii au votat cu PSD nu face decat sa ma bucure", a declarat secretarul executiv al PSD Mehedinti.

In Mehedinti, Alianta PSD-UNPR-PC a obtinut 50,02% in urma alegerilor de duminica, in timp ce PNL a obtinut 15,01%. Pe listele speciale au votat 16.843 de persoane, din totalul de peste 94.000 de alegatori care s-au prezentat la urne.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri