Mircea Diaconu a declarat, vineri, dupa ce si-a ridicat mandatul de europarlamentar de la Biroul Electoral Central (BEC), ca nu va candida la Presedintie pentru ca isi vede lungul nasului si a precizat ca noua functie de europarlamentar i-a adus doar "povara si responsabilitate".

Diaconu a venit la BEC la ora 10.00 si si-a ridicat rapid mandatul, dupa care a iesit din sediul BEC. El a fost aclamat de un grup de simpatizanti, care strigau: "Mircea nu fura, nu minte, de aia il vrem presedinte". Diaconu le-a facut semn sa inceteze si le-a spus: "Hai, ma, terminati!".

Intrebat de jurnalisti daca va candida la Presedintie, el a raspuns negativ, precizand ca acesta este un lucru serios, care ar trebui tratat ca atare si de partide. El a spus ca, "miraculos aproape", a fost votat cu aproape 7% pentru a deveni europarlamentar. "N-am castigat decat povara si responsabilitate", a spus Diaconu, potrivit Mediafax.

Legat de candidatura la Presedintie, Diaconu a mai spus: "Fiecare ar trebui sa-si vada lungul nasului, eu mi-l vad". El a mentionat ca are, ca parlamentar, parghii limitate pentru a raspunde increderii acordate de cei care l-au votat.

Diaconu a spus ca va lansa, la ora 18.30, o carte la Bookfest, de care este foarte mandru si pe care o considera, spre deosebire de dobandirea mandatului de europarlamentar, una dintre adevaratele sale realizari. Actorul a plecat apoi de la sediul BEC.

USD va desemna drept candidat la alegerile prezidentiale o persoana cu notorietate, iar printre aceste persoane, conform ultimelor sondaje publice, poate fi si Mircea Diaconu, a declarat, joi seara, liderul PSD, Victor Ponta, precizand acest scenariu ca varianta in care nu ar candida chiar el la Presedintie.

"Eu mi-as dori sa fiu prim-ministru pana in 2016, dar un prim-ministru nu poate sa fie cu adevarat de succes in patru ani cu un presedinte care totodeauna, in loc sa il ajute, il incurca, ii baga bete in roate si cu care se lupta continuu. Daca vom gasi un candidat care sa si castige, nu doar sa fie un partener loial, eu il voi sustine pe acel candidat al nostru, al PSD-UNPR-PC. Daca nu exista o alta varianta cu sanse de castig, atunci, cu toata energia pe care o am si toate cunostintele, voi candida eu ", a spus Ponta la Romania TV.

Noii europarlamentari au primit, joi, in cadrul unei ceremonii organizate la sediul BEC, certificatele prin care se constata alegerea lor ca membri ai PE, patru dintre cei declarati alesi - Ecaterina Andronescu, Mircea Diaconu, Ramona Manescu si Ionel Sorin Moisa - absentand de la eveniment.

Alianta PSD-UNPR-PC a obtinut, in urma alegerilor de duminica, 16 mandate in PE, PNL - 6 mandate, PDL - 5 mandate, UDMR - 2 mandate, PMP - 2 mandate, iar Mircea Diaconu un mandat, potrivit rezultatelor finale, a anuntat, joi, purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet.

Astfel, au obtinut mandate in PE: Corina Cretu, Ecaterina Andronescu, Catalin Ivan, Dan Nica, Maria Grapini, Damian Draghici, Daciana Sarbu, Ioan Mircea Pascu, Viorica Dancila, Ionel Sorin Moisa, Victor Bostinaru, Claudiu Ciprian Tanasescu, Doru Frunzulica, Constantin Rebega, Ana Claudia Tapardel, Andi Lucian Cristea din partea Aliantei PSD-UNPR-PC, Norica Nicolai, Adina Valean, Ramona Manescu, Cristian Busoi, Renate Weber, Eduard Hellvig de la PNL, Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda de la PDL, Iuliu Winkler, Csaba Sogor de la UDMR, Cristian Preda, Siegfried Muresan de la PMP si Mircea Diaconu.

In urma scrutinului pentru Parlamentul European, Alianta electorala PSD-UNPR-PC a intrunit 2.093.234 de voturi, PNL - 835.531 de voturi, PDL - 680.853 de voturi, candidatul independent Mircea Diaconu - 379.582 de voturi, UDMR - 350.689 de voturi, iar PMP - 345.973 de voturi.

Celelalte formatiuni politice care au propus candidati la alegerile de duminica, precum si restul candidatilor independenti nu au intrunit pragul electoral de 5% pentru a li se atribui mandate in PE.

Sursa foto: Sursa foto: Agerpres.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri