Mircea Geoana a declarat, miercuri, ca numele sau figureaza pe lista „foarte scurta” de potentiali candidati PSD la prezidentiale, el aratand ca viitorul candidat va fi decis cu calm si intelepciune si ca trebuie discutat si cu Victor Ponta despre intentia declarata a acestuia de a ramane premier.

Intrebat daca ia in calcul ca la Congresul PSD din septembrie sa supuna acestui for intentia sa de a candida la prezidentiale, Geoana a precizat: „Vom decide la timpul potrivit si vom alege cu intelepciune, conform Statutului, care e cea mai buna formula”, potrivit Mediafax.

„Va trebui sa discutam si cu Victor Ponta pentru ca pana la urma trebuie sa vedem daca declaratiile lui cu privire la dorinta de a-si continua mandatul de premier pana in 2016 - care e mai mult decat legitima, pentru asta a fost votat, pentru asta am fost votati in 2012 - se pastreaza sau nu”, a adaugat Geoana. El a mentionat ca numele lui se afla pe lista scurta cu eventuali candidati PSD.

„Deci cu calm si cu rabdare. Avem resursa politica la nivel inalt, in partid, asta e luxul, intre ghilimele, pe care il avem, de a avea candidati intre care si numele meu se afla acolo sus pe lista foarte scurta de potentiali cadidati PSD”, a subliniat senatorul social-democrat. El a spus ca alegerile prezindetiale reprezinta momentul adevarului in care, dincolo de voturile partidelor politice, conteaza foarte mult persoana candidatului si daca acel om poate intr-adevar sa anime si sa inspire voturile a inca cateva milioane de romani care nu au venit la alegerile europene.

„In 2012, USL in ansamblu a luat 4.100.000 de voturi. Eu am luat 5.200.000 in 2009. La europene, PSD a luat 2.100.000 de voturi. Mai avem nevoie de inca cel putin trei milioane”, a spus Geoana. El a mai spus ca orice formula de candidat din afara PSD nu are niciun fel de sanse sa se realizeze din simplul motiv ca voturile membrilor, simpatizantilor, votantilor PSD nu sunt tranzactionabile.

„E o himera sa crezi ca cineva venit din exteriorul partidului poate sa obtina cele trei milioane de voturi pe care partidul in mod constant le obtine la alegerile prezidentiale. E adevarat ca acel candiat PSD care va fi desemnat in forurile noastre statutare va trebui sa fie capabil sa obtina voturile proprii si cele peste doua milioane de voturi care trebuie in plus pentru a castiga turul doi. Eu in 2009 am demonstrat ca aceste voturi pot fi obtinute si vom decide cu calm si cu intelepciune in interiroul partidului care este cea mai buna formula pentru candidatul PSD”, a mai spus Geoana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri