Partidul Socialist bulgar, care sustine Guvernul minoritar condus de premierul tehnocrat Plamen Oresarski s-a pronuntat in favoarea organizarii alegerilor legislative anticipate, solicitata de numeroase partide de pe scena politica de la Sofia, relateaza AFP.

"Cred ca alegerile nu trebuie sa fie amanate, in absenta sustinerii si a legitimitatii" pentru politica Guvernului, a declarat liderul socialistilor, Serghei Stanisev, intr-o conferinta de presa.Anuntul liderului socialistilor deschide calea organizarii alegerilor anticipate in cursul acestui an, dupa solicitarea in acest sens facuta joi si de partidul minoritatii turce (MDL), de voturile caruia depinde sustinerea Guvernului in Parlament, potrivit Mediafax.

Data alegerilor anticipate urmeaza sa fie stabilita dupa discutiile cu celelalte partide parlamentare, a declarat Serghei Stanisev, care s-a aratat favorabil organizarii scrutinului in toamna. Partidul minoritatii turce a propus joi organizarea alegerilor anticipate la 30 noiembrie sau 7 decembrie, in timp ce opozitia conservatoare condusa de fostul premier Boiko Borisov a cerut organizarea scrutinului in perioada urmatoare. Contestat inca de la preluarea puterii, in mai 2013, Guvernul condus de Plamen Oresarski este criticat vehement in ultimele zile de Comisia Europeana, care se opune construirii gazoductului South Stream, sustinuta de Sofia la presiunea Rusiei.

In paralel, fonduri de zeci de milioane de euro destinate Bulgariei au fost suspendate de Bruxelles in urma neregulilor descoperite in licitatiile publice. Pe de alta parte, rezultatele bune inregistrate de MDL la alegerile europene, unde Partidul Socialist a iesit slabit, au provocat tensiuni intre cele doua formatiuni care sustin Guvernul de la Sofia.

De altfel, presedintele MDL a subliniat joi caracterul centrist al partidului minoritatii turce si nu a exclus sa renunte la colaborarea cu socialistii, in favoarea unei aliante cu partidul conservator de opozitie GERB, dupa alegerile legislative.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri