Tarile din regiune membre ale Uniunii Europene sustin parcursul european si democratic al Republicii Moldova, Georgiei si Ucrainei, a declarat premierul Victor Ponta, dupa intalnirea avuta, in Delta Dunarii, cu prim-ministrii din Moldova, Georgia, Slovacia, Cehia si Serbia.

El a aratat ca la reuniune trebuia sa fie prezent si prim-ministrul Ucrainei, care nu a mai putut insa participa. "Romania isi doreste ca... drumul european, in special pentru Moldova bineinteles, pentru Georgia, pentru Ucraina, pentru Serbia... sunt decizii corecte, importante, si noi, cei care suntem in Uniunea Europeana - fie ca e vorba de Cehia, Slovacia sau Romania - putem si vom face tot ce tine de noi pentru a-i sprijini sa devina cat mai repede membri ai Uniunii Europene", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Guvernul a anuntat, sambata seara, ca premierul Victor Ponta se intalneste, in Delta Dunarii, cu omologii sai din Moldova, Georgia, Slovacia, Cehia si Serbia, pentru o reuniune in care discuta informal despre subiecte de actualitate de pe agenda europeana si regionala, in special evolutiile din vecinatatea estica.

Obiectivul principal al reuniunii este, potrivit sursei citate, coordonarea pozitiilor, discutarea evolutiilor recente din cadrul Parteneriatului Estic si modul concret in care statele membre UE sustin parcursul european al tarilor partenere. Guvernul mai arata ca va fi salutata pregatirea pentru semnarea Acordului de Asociere si a celui de comert liber cu Republica Moldova si Georgia, la 27 iunie, si vor fi discutati si pasii de implementare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri