Declaratia politica prin care se cere demisia presedintelui Traian Basescu, pe fondul scandalului in care este implicat fratele acestuia, Mircea Basescu, a fost votata astazi in Parlament, cu 344 voturi “pentru” si 17 abtineri. Declaratia nu are o valoare juridica, intrucat seful statului a anuntat ca intentioneaza sa isi continue mandatul pana in ultima zi.

De la sedinta au lipsit Crin Antonescu, Vasile Blaga si vicepremierul Gabriel Oprea, presedintele Kelemen Hunor nu a votat-o, iar pentru s-au exprimat premierul Victor Ponta si vicepremierul Daniel Constantin, precizeaza Gandul.info. Inaintea sedintei de plen, presedintele PMP, Elena Udrea, insotita de alti parlamentari de la PMP au venit cu mai multe coli A4 pe care era tiparit "biletelul roz" trimis de Calin Popescu Tariceanu presedintelui Traian Basescu in 2005, prin care ii cerea sa intervina la Parchet in favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu. In Birourile Permanente reunite Declaratia politica a intrunit 16 voturi pentru, au fost cinci voturi impotriva si a existat o abtinere.

"Declaratia este un semnal, celui care ocupa temporar aceasta functie, ca poate este timpul ca pentru onoarea statului roman si respectabilitatea unui demnitar sa se retraga din functie cu onoare si demnitate. In numele meu si al PSD va cer sa votati aceasta Declaratie politica ca un semn de respect pentru statul roman", a precizat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri