Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Sinaia, ca prezidentiale aduc pe scena politica o armata inteaga de nulitati care cred ca pot fi presedinti ai Romaniei, el pledand pentru Cristian Diaconescu care are, in opinia sa, profilul si pregatirea pentru aceasta functie.

Traian Basescu a aratat, in discursul sustinut la Congresul Organizatiei de femei a PMP, ca acest partid a fost unul ”fraged” in alegerile europarlamentare, si a marturisit ca in proiectia pe care a facut-o, inainte de infiintarea formatiunii, nu isi punea problema intrarii PMP in competitia electorala in 2014, noteaza Mediafax.

”Iata ca ati trecut cu succes de prima competitie si va pregatiti de urmatoarea, cea pentru prezidentiale, care aduce pe scena politica o armata inteaga de nulitati care cred ca pot fi presedinti ai Romaniei. Nu am sa ii enumar, pentru ca nu vreau sa jignesc pe nimeni, azi”, a comentat Basescu. El a mai mentionat ca a optat pentru varianta Cristian Diaconescu, cand a fost consultat inainte de Congresul de alageri din PMP, precizand ca acesta a fost secretar de stat, ministru de Externe, ministru de Justitie.

”Pregatirea lui Cristi Diaconescu este exact pe profilul unui presedinte”, a afirmat presedintele Basescu, adaugand ca acesta este un cunoscator al detaliilor si al politicii externe, si care, chiar fiind intr-un guvern condus de Adrian Nastase, a pus bazele a ceea ce astazi inseamna justitia din Romania. ”As spune ca un bun cunoscator al politicii externe, care alaturi de alti ministri de justitie a contribuit la evolutia justitiei de astazi, nu poate fi o recomandare mai buna pentru a candida”, a comentat Traian Basescu.

Seful statului a mai sustinut ca Diaconescu este ”un om a carui onestitate nu poate fi pusa sub semnul intrebarii”. ”Aveti, in opinia mea, cel mai legitim candidat la Presedintie, care, trebuie sa recunoastem, are in spate un partid inca mic, dar care poate sa creasca si poate sa dea un presedinte mare”, a spus Basescu. El a mai afirmat ca, din sondajele care nu sunt date publicitatii, Cristian Diaconescu a pornit de la 2%, si ieri, intr-un ultim sondaj pe care l-a vazut, ajunsese la 8,5%.

”Este clar ca avem un candidat care progreseaza, dar in afara de a-l lasa pe el sa se puna in valoare, trebuie sa il punem si noi in valoare. Nu plecati de la premisa ca partidele mari dau intotdeuna presedinti si primari. Si partidele mici o pot face, daca candidatul este persoana potrivita. Si eu cunosc destul de bine candidatii care vor sa devina presedintii Romanei. Problema este ce tentatii pentru compromis ai dupa ce ajungi la Cotroceni. Avem in Diaconescu un om politic care nu va face compromisuri, nu a facut-o pana acum si sunt convins ca nu o a face nici cand va ajunge la Cotroceni”, a mai afirmat Traian Basescu.

El a explicat ca sunt si situatii cand candidatul poate sa se ridice in voturi cu mult peste partidul care il sustine, iar partidul are obligatia de a-i da maximum de suport. Presedintele a mai aratat in cadrul discursului sustinut in fata femeilor din PMP ca il impresioneaza ca au reusit sa organizeze un congres atat de repede de la infiintarea partidului.

”Asta inseamna ca vreti sa faceti politica si sa cresteti un partid. De regula, oamenii se duc la partide deja formate. Obiceiul este sa te atasezi unui partid existent si sa incerci sa valorifici sansa de a evolua intr-o functie cat mai repede. (...) Nu este usor sa construiesti un partid si, sincer sa fiu, va admir curajul de a incepe aceasta munca”, a spus Basescu. Presedintele a tinut sa ii felicite pe cei din PMP pentru rezultatul obtinut la alegerile europarlamentare, aratand ca au fost foarte multi care nu si-ar fi dorit ca acest partid sa reuseasca, desfasurandu-se o propaganda a politicienilor si a formatorilor de opinie in acest scop.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri