Parlamentul ucrainean a respins, joi, demisia premierului Arseni Iateniuk, evitand o noua criza politica in tara devastata deja de un conflict armat in est, relateaza AFP, preluat de Mediafax.

Doar 16 deputati au votat in favoarea demisiei sale, fata de cele 226 de voturi necesare. Iateniuk, un prooccidental aflat in functie de la fuga presedintelui demis Viktor Ianukovici, a amenintat ca pleaca la 24 iulie, dupa dizolvarea in Parlament a coalitiei guvernamentale care deschide calea alegerilor legislative anticipate dorite de presedinte.

Deputatii au respins atunci legile privind redresarea finantelor tarii, care se mentine pe linia de plutire gratie unui ajutor international masiv si care se afla intr-o recesiune profunda. Iateniuk a denuntat atunci o "crima morala si politica", denuntand faptul ca parlamentarii in campanie nu vor adopta legi de care depinde "soarta tarii".

Ulterior, el si-a temperat declaratiile si a acceptat sa ramana in functie cu conditia ca legile bugetare si fiscale respective sa fie votate, ceea ce s-a si intamplat joi. Textele prevad in special economii bugetare si noi finantari pentru fortele armate implicate in est.

"Astazi sunt doua vesti importante pentru economia mondiala. Prima este ca Argentina a intrat in incapacitate de plata, a doua ca Ucraina nu este in faliment si nu va fi niciodata", s-a felicitat Iateniuk.

Seful statului a declarat, la randul sau, ca vrea mentinerea lui in post, dar a confirmat joi in fata deputatilor ca alegerile legislative anticipate sunt "deja o realitate", cerand Guvernului si Parlamentului sa dea dovada de responsabilitate.

Jurist si economist in varsta de 40 de ani, Iateniuk este membru al partidului Batkivscina al Iuliei Timosenko, cea mai importanta forta a coalitiei, care se opune alegerilor anticipate. El a fost unul dintre liderii miscarii de contestare din Maidan care a condus la destituirea lui Ianukovici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri