Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a postat un mesaj pe Facebook in care precizeaza ca a luat act de sentinta Curtii de Apel Bucuresti in dosarul privatizarii frauduloase a ICA si ca nu doreste ca masurile de confiscare extinsa sa afecteze trustul Intact, amintind ca sub regimul lui Ponta a fost inchisa si televiziunea lui Dan Diaconescu, OTV.

"Ca liberal, nu doresc sub nicio forma ca trustul Intact sa aiba de suferit sub aspectul continutului si demersurilor editoriale si nici nu doresc ca sentintele pronuntate sa genereze reflexe de inhibitie in promovarea mesajelor redactiilor si redactorilor. Aceasta pozitie vizeaza desigur si televiziunea de stiri Antena 3, care, in prezent, are cea mai mare audienta din Romania, chiar daca in ultima vreme aceasta s-a manifestat in mod partizan in favoarea aliantei aflate la guvernare", arata Sorin Rosca Stanescu in postarea de pe Facebook.

De asemenea, Rosca Stanescu precizeaza, in numele PNL, ca sustine libertatea de exprimare, intrucat sanctiunile penale dispuse in cazul lui Voiculescu vizeaza si un trust de presa.

Senatorul PNL mai spune ca deputatul Sebastian Ghita ar urmari, in urma confiscarii sediului Antena 3, sa preia postul de televiziune detinut in prezent de familia Voiculescu. "Reamintesc cu acest prilej ca, sub regimul Ponta, a mai fost inchisa o televiziune, OTV, care, in prezent, desi oficial interzisa, functioneaza sub umbrela protectoare a Romaniei TV, detinuta de domnul deputat Sebastian Ghita, prietenul si omul de casa al premierului Victor Ponta", explica el.

S-a sugerat astfel ca, la randul, ei Antena 3 sa fie acaparata de Romania TV

Sorin Rosca Stanescu mentioneaza, de altfel, ca dupa pronuntarea sentintei, la postul de televiziune Romania TV s-ar fi facut o propunere in acest sens.

"In acest sens, nu putem ignora faptul ca, in cursul noptii de 8 spre 9 august, Romania TV a difuzat o emisiune a domnului Dan Diaconescu, in cadrul careia acesta a lansat propunerea ca Antena 3, in momentul in care va fi lipsita de sediu ca o consecinta a sentintei judecatoresti, sa fie gazduita in studiourile OTV. S-a sugerat astfel ca, la randul, ei Antena 3 sa fie acaparata de Romania TV", mai spune Rosca Stanescu. El denunta un "joc duplicitar" facut de premierul Victor Ponta sugerand ca, in caz contrar, acesta sa "puna la dispozitia Antenelor, in schimbul unei chirii rezonabile, unul dintre sediile detinute in prezent de RA-APPS".

Dan Voiculescu a fost condamnat, pe 8 august, la zece ani de inchisoare cu executare in dosarul ICA, fiind acuzat de spalare de bani si un prejudiciu de 60 milioane de euro adus statului prin privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare. Curtea de Apel a mai decis ca sediul posturilor Antena si cel al grupului de firme Grivco sa fie confiscate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri