Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, despre legea privind reducerea CAS ca "exista toate premisele" sa fie readoptata fara modificari de Parlament, "cu o majoritate covarsitoare" saptamana viitoare, cand se va dezbate cererea de reexaminare a proiectului intr-o sesiune extraordinara.

"Parlamentul, la initiativa Guvernului, a adoptat legea prin care CAS urmeaza sa se reduca cu 5 procente. Presedintele a returnat-o constitutional, prevalandu-se de motive de oportunitate. Exista toate premisele ca aceasta lege sa fie readoptata fara modificari de Parlament cu o majoritate covarsitoare in cadrul sesiunii extraordinare de saptamana viitoare", spune Tariceanu, potrivit unui comunicat transmis vineri de Partidul Liberal Reformator.

Liderul PLR considera ca presedintele Traian Basescu "a folosit drept pretext" al declaratiei sale de joi seara "preocuparea privind eventuale efecte negative ce s-ar putea manifesta ca urmare a reducerii CAS cu 5 procente", motivul interventiei fiind, in opinia sa, implicarea in campania electorala, informeaza Mediafax. "Trebuie sa improspatez memoria publica pentru ca oamenii sa inteleaga ipocrizia din declaratia domnului presedinte si faptul ca nu reducerea CAS a fost motivul interventiei sale, ci implicarea sa neconstitutionala, asa cum procedeaza de ani de zile, in campania electorala", a sustinut Tariceanu.

"Inaintea alegerilor din 2008, presedintele Basescu conducea o propaganda ieftina si populista alaturi de Emil Boc si PDL, sustinand cresterea salariilor profesorilor cu 50%, in ciuda faptului ca nu existau resurse bugetare pentru o asemenea cheltuiala. Cu riscul de a pierde din popularitatea castigata timp de 4 ani ca prim ministru, m-am opus public acestei sustineri. Atunci nu-i pasa de dezechilibrele bugetare ce ar fi urmat, daca eu cedam. Acum se preface ca ii pasa. In 2009, inaintea alegerilor prezidentiale, cand era practic primul ministru al Romaniei si era preocupat doar de realegerea sa, n-a fost de acord cu reducerea unor cheltuieli bugetare, fapt care a avut repercusiuni majore in 2010, care au dus la taierea salariilor si a pensiilor. Acum se preface ca ii pasa de echilibrul bugetar", a adaugat el.

Marele partid de dreapta, "creatia lui Traian Basescu"

Potrivit lui Tariceanu, "discursul de ieri (joi - n.r.) al presedintelui a avut ca unic scop implicarea in campania electorala pentru prezidentiale in favoarea partidului pe care l-a inventat". "Cu exceptia PMP, a pus toate celelalte partide in aceeasi ”oala”, a atacat PDL si PNL, pentru derutarea electoratului. Am spus-o si o repet: in ciuda acestor atacuri de fatada, menite sa creeze confuzie, ”marele partid” de dreapta nu este de dreapta, ci este creatia lui Traian Basescu, prin care incearca sa-si pastreze puterea si dupa incheierea mandatului sau", a mai sustinut liderul PLR.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca "reducerea CAS nu face altceva decat sa accelereze intrarea in criza prin accentuarea masiva a deficitului la fondul pe pensii" si ca, in mod egal, PSD, PNL si PDL "ii mint pe romani pentru a le lua voturile". Seful statului a facut aceste declaratii in conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, in care a aratat ca, "in conformitate cu standardele UE, Romania a intrat in recesiune".

"Pe acest fond, astazi (joi - n.r.) s-a lansat corul mincinosilor, corul incompetentilor, cand prim-ministrul si, incepand de astazi, cu toata forta, si noii lui aliati in dezechilibrarea economica a tarii, Alianta Crestin Liberala, formata din PNL si PDL, cer convocarea Parlamentului pentru reducerea CAS", a spus el. Presedintele Basescu a aratat ca el isi doreste reducerea CAS daca este posibil si a mentionat ca, insa, rectificarea bugetara arata ca nu exista resurse pentru reducerea CAS nici macar pentru anul 2014.

Liderii marilor formatiuni politice de la putere si de la opozitie sunt la fel de iresponsabili si mincinosi.

"Am vazut aceasta realitate, acest film l-am trait pe pielea mea si ii avertizez pe romani sa nu se lase pacaliti, pentru ca daca se lasa pacaliti, la anul ei vor plati costul naivitatii. Iesirea din criza se va face pe spinarea romanilor, daca apucam sa intram in criza. Nu am sa uit niciodata 2010, cu masurile care au fost impuse pentru a ne reechilibra, dupa niste actiuni, masuri propagandistice care vizau castigarea alegerilor de catre Tariceanu si gruparea lui, careia nu i-a fost mila de populatie, a amagit-o cu niste venituri suplimentare, dupa care a venit factura crizei. In momentul de fata consider ca, in mod egal, liderii marilor formatiuni politice de la putere si de la opozitie sunt la fel de iresponsabili si mincinosi, fie ca vorbim de Ponta, fie ca vorbim de Iohannis, fie ca vorbim de Blaga. Clameaza reducerea CAS si vor baga tara in criza", a continuat Traian Basescu.

Parlamentarii ACL impreuna cu parlamentari de la alte formatiuni politice au depus semnaturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului si a Camerei Deputatilor, pe data de 18 august, respectiv pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS. Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca ACL a strans cate o treime din numarul necesar de semnaturi pentru convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare, aratand ca alaturi de parlamentarii ACL au semnat in acest sens si parlamentari apartinand PPDD, PMP, minoritatilor nationale si independentilor.

"Anuntam faptul ca parlamentarii ACL impreuna cu parlamentari din alte formatiuni politice si cu parlamentari independenti am depus ieri semnaturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului si a Camerei Deputatilor. Sesiunea extraordinara a Senatului se va desfasura luni 18 august, sesiunea extraordinara a Camerei se va desfasura marti 19 august. La Senat am depus 58 de semnaturi, fata de 56 de semnaturi necesare, adica minim o treime din numarul senatorilor. Subiectul convocarii sesiunii extraordinare este dezbaterea legii reducerii cu cinci procente a CAS in urma cererii de reexaminare formulata de presedinte. La Camera Deputatilor o treime dintre deputati au semnat 136 de deputati fata de 135 cat este necesar", a precizat Ludovic Orban.

Citeste si:

    Senatul, convocat in sesiune extraordinara, se va intruni in plen, in 18 august , de ora 16,00, la sediul din Palatul Parlamentului, potrivit unui comunicat. Potrivit comunicatului presedintele Senatului "convoaca Biroul Permanent in data de 18 august 2014, ora 14.00". Conform prevederilor constitutionale, Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc in sesiuni extraordinare, la cererea presedintelui Romaniei, a biroului permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor, iar convocarea Camerelor se face de presedintii acestora.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Politic »


    Comunicate de presă

    Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


    Setari Cookie-uri