Santierul Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI) a inaugurat, marti, cea mai mare nava specializata in transportul autovehiculelor construita in Europa, pe care o va livra in luna septembrie unei companii norvegiene. Ceremonia a avut loc in prezenta premierului Victor Ponta.

Victor Ponta a vizitat santierul naval Daewoo Mangalia Heavy Industries, unde a fost inaugurata cea mai mare nava specializata in transportul autovehiculelor rutiere construita in Europa, el sustinand ca este foarte mandru ca un asemenea vas este produs in Romania si multumind companiei coreene.

"Guvernul multumeste oricarei companii care creeaza un loc de munca in Romania si care plateste taxe. In cazul companiei dumneavoastra trebuie sa multumesc de 7.000 de ori pentru ca aproape 7.000 de persoane au locuri de munca aici sau in firme subcontractoare si multumesc si pentru taxele pe care le platiti pentru ca Romania sa poata dezvolta sistemul de educatie, de sanatate si infrastructura. Este o companie esentiala pentru Romania si cred ca parteneriatul inceput cu mult timp in urma intre statul roman si dumneavoastra isi dovedeste beneficiul. A fost o perioada dificla, de recesiune, in 2009, 2010 si 2011 si ma bucur ca ati trecut cu bine", a declarat Ponta, citat de Mediafax.

El a mai spus ca este foarte mandru ca navele produse la santierul din Mangalia ajung la companii din intreaga lume. Premierul a mai afirmat ca a discutat cu reprezentantii DMHI despre ceea ce trebuie dezvoltat in continuare si i-a asigurat de tot sprijinul Guvernului roman.

"Sunt foarte mandru sa vad ca cea mai mare nava de acest tip produsa in Europa pleaca de la Mangalia si trebuie sa dezvoltam o traditie de constructie a navelor aici, la Mangalia. Va asigur de sprijinul total al Guvernului Romaniei si atunci cand voi vedea o astfel de nava oriunde in lume prima intrebare va fi daca a fost facuta in Romania", a mai spus Ponta la ceremonia de inaugurare a navei construite de DMHI, la care au mai participat, pe langa autoritati locale, si ministrii Constantin Nita si Ioan Rus.

Nava, numita "Höegh Jeddah" si specializata in transportul autovehiculelor rutiere, are o capacitate de 6.500 de unitati (masini) si este cea mai mare din categoria ei construita in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane. Vasul, care are 12 punti, o lungime totala de 199,90 metri si latimea de 32,26 metri, va fi livrat in luna septembrie companiei Höegh Autoliners.

Nava este cea de-a doua de acest tip construita la Santierul Daewoo Mangalia Heavy Industries. Prima nava specializata in transportul autovehiculelor si construita la Mangalia a fost livrata la sfarsitul lunii aprilie, beneficarul fiind tot compania norvegiana.

Daewoo-Mangalia Heavy Industries este controlata in proportie de 51% de compania sud-coreeana Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, iar Santierul Naval Mangalia 2 Mai are o particiatie de 49%. Statul roman controleaza, prin Ministerul Economiei, 93,88% din actiunile Santierului Naval Mangalia.

Valoarea contractelor aflate in derulare la Daewoo-Mangalia Heavy Industries se ridica la 1,34 miliarde de dolari, ceea ce pozitioneaza societatea pe locul trei in Europa din punct de vedere al volumului de activitati si prima ca marime pe segmentul constructiei de nave comerciale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri