Sistemul nostru educational sufera de o boala care se numeste "reformita". Romania trebuie sa isi faca un plan de educatie pentru un secol, iar o reforma nu poate fi facuta acum, pentru ca este un lucru complicat si scump, a declarat Klaus Iohannis, candidatul PNL la prezidentiale.

"Avem o societate care nu respecta sistemul educational, o societate care aspira la o diploma pentru copii, dar nu o respecta. Educatia intr-o lume a globalizarii nu poate fi globala, nu poate fi cumparata. Nu cred ca isi imagineaza cineva ca ne putem trimite copiii la un internat in Anglia si ca se intorc mari specialisti", a spus Iohannis la o dezbatere publica despre strategii de reforma in sistemul educational 2014-2024, organizata de Institutul de Studii Populare.

"Sistemul nostru educational sufera de o boala care nu este tipica Romaniei, este larg raspandita in Europa si se numeste reformita. Trebuie sa elaboram un plan pentru educatie pentru un secol. Reforma nu trebuie facuta acum, trebuie foare bine gandita, implementata gradual si pe un termen rezobnabil”, a declarat Klaus Iohannis.

Liderul PNL a explicat ca avem nevoie de 10-20 de ani pentru a implementa reformele in educatie. In plus, el a avertizat asupra problemei demografice care se contureaza in Romania.

"Daca nu vrem sa exportam batrani, atunci trebuie sa avem tineri ultraperformanti. Stiti bine ca acest lucru este posibil daca munca este platita cum se cuvine", a subliniat Klaus Iohannis.

Totodata, Iohannis a adus in discutie ca are "antecedente" in sistemul educational pentru ca a fost profesor de fizica timp de 15 ani, a condus un inspectora scolar timp de trei ani si "acum, sunt un politruc care vrea sa candideze la Presedintia Romaniei".

Sursa foto: Klaus Iohannis/Facebook.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri