PNL ii solicita premierului Victor Ponta sa retracteze declaratia referitoare la admiratia sa pentru Partidul Comunist Chinez si sa prezinte scuze in mod public, intrucat afirmatiile sale reprezinta ”un act de dispret la adresa victimelor regimului comunist”.

”Partidul National Liberal isi exprima indignarea si dezaproba ferm aceasta declaratie iresponsabila. De asemenea, PNL solicita premierului retractarea declaratiei si prezentarea de scuze in mod public. Este inacceptabil modul in care seful Guvernului Romaniei trateaza cu atata lejeritate o chestiune sensibila si controversata. Credem ca este inadmisibil ca in secolul XXI premierul Romaniei democratice sa-si afirme in mod deschis admiratia pentru o miscare totalitara, care a fost initiatoarea si sursa de inspiratie pentru numeroase crime, incalcari flagrante si abuzuri ale drepturilor fundamentale ale omului”, se arata intr-un comunicat al PNL si semnat de Adrian Muraru, consilier al presedintelui PNL.

Fost presedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Muraru apreciaza ca afirmatiile lui Ponta reprezinta ”un act de dispret la adresa victimelor regimului comunist”, arata Mediafax.

Amintim masacrul din Piata Tiananmen din iunie 1989 si represaliile care au urmat.

”Reamintim aici ca Partidul Comunist Chinez este responsabil de trimiterea, in ultima jumatate de veac, a peste 50 de milioane de oameni in lagarele si inchisorile din China. De asemenea, amintim masacrul din Piata Tiananmen din iunie 1989 si represaliile care au urmat, in care au fost ucise si intemnitate mii de persoane, evenimente legate direct de deciziile Partidul Comunist Chinez. Astazi, organizatiile pentru apararea drepturilor omului identifica Partidul Comunist Chinez drept responsabil pentru violarea constanta a drepturilor omului in China”, mai precizeaza Muraru.

Potrivit unei stiri transmise de Agentia de presa chineza Xinhua despre vizita lui Victor Ponta in China, premierul ar fi declarat ca "Romania este mandra de prietenia traditionala cu China si admira Partidul Comunist Chinez pentru modul in care a condus poporul chinez pe calea socialista”.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri