Presedintele Traian Basescu, aflat in Marea Britanie la summitul NATO, a acordat un interviu pentru BBC in care a vorbit despre obiectivele Romaniei la acest summi, dar si despre eventualitatea unui razboi intre Rusia si NATO.

„Flancul estic al NATO trebuie consolidat din punct de vedere militar pentru ca tarile noastre se afla sub aceasta presiune a Federatiei Ruse. Pe de-o parte, este vorba de solidaritate, iar pe de alta parte este vorba de a-l descuraja pe domnul Putin sa priveasca spre tari precum statele baltice, Romania, Polonia, Bulgaria“, a explicat presedintele Basescu, la BBC.

Seful statului roman a mai spus ca se asteapta ca NATO sa aiba o pozitie ferma care sa-l descurajeze pe presedintele rus Vladimir Putin „sa mai faca un pas in fata“. „Este clar ca, din cauza abordarii ruse cu privire nu doar la Ucraina, pentru ca sa nu uitam ca in jurul Marii Negre avem un numar mare de conflicte inghetate, iar toate aceste conflicte au un singur buton, altfel spus sunt controlate de la Moscova. Din acest motiv pentru noi este extrem de important sa-i transmitem presedintelui Putin un semnal clar ca tarile NATO nu accepta niciun pas inainte dupa evenimentele din Ucraina si totodata tarile NATO i-au cerut domnului Putin sa respecte normele internationale, integritatea teritoriala a Ucrainei“, a mai spus Traian Basescu.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri