Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a precizat, vineri, ca OUG privind migratia politica a fost avizata prin semnatura sa, care nu apare insa in Monitorul Oficial, unde se publica doar semnaturile initiatorilor si ale reprezentantilor ministerelor responsabile de punerea in aplicare a actului normativ.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a fost intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sibiu, daca a semnat OUG 55 privind migratia alesilor locali, avand in vedere ca semnatura sa nu apare in Monitorul Oficial. "Bineinteles ca am semnat-o. Sunt foarte putine acte normative care nu au nevoie de avizul Ministerului Justitiei. Aici lucrurile sunt destul de simple pentru cine vrea sa inteleaga: in Monitorul Oficial se publica actul normativ insotit de semnaturile celor care il initiaza sau au sarcina de a pune in aplicare actul normativ, nu si semnaturile celor care avizeaza, semnaturi care raman la Guvern si la initiator", a raspuns Cazanciuc, potrivit Mediafax.

El a precizat ca procedura este prevazuta in Constitutia Romaniei, la articolul 108, dar si in Hotararea de Guvern care reglementeaza procesul de avizare. "De aceea, daca va uitati in Monitorul Oficial, nu o sa vedeti semnaturile avizatorilor, ci doar pe cele ale initiatorilor, co-initiatorilor sau ale ministerelor care au sarcina de a pune in aplicare dispozitiile unui act normativ", a adaugat Cazanciuc.

Premierul Victor Ponta spunea, miercuri, ca ordonanta privind alesii locali este semnata de ministrul Justitiei, iar ceea ce spun Vasile Blaga si Klaus Iohannis i se pare absolut comic. Intrebat daca ordonanta privind alesii locali a primit avizul ministerului Justitiei, Ponta a raspuns: "Este semnata nu doar avizata, este semnata de ministrul Justitiei. Nici nu se poate publica o ordonanta in Monitorul Oficial fara semnatura Ministerului Justitiei".

El adauga ca ceea ce spun Blaga si Iohannis privind lipsa avizelor Ministerului Justitiei pe ordonanta este absolut comic. "Sunt convins ca orice om care cunoaste legislatie si a fost vreodata in guvern poate confirma ca nu se poate publica o ordonanta fara semnatura Ministerului Justitiei. Daca dumneavoastra va luati dupa doi politruci, Blaga si Iohannis, care habar nu au ce se intampla in Romania e greseala dumneavoastra. (...) Daca accesati Monitorul Oficial veti vedea semnatura ministrului Justitiei, iar ce spun Blaga si Iohannis mi se pare absolut comic", adauga Ponta.

Deputatii PNL si PDL din Comisia juridica solicita audierea ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, la comisie, pe tema avizelor la OUG privind migratia alesilor locali, precum si in legatura cu adresa ministrului Eugen Nicolicea privind competenta CC de a se pronunta pe hotararile Parlamentului.

“Noi, membrii ACL din Comisia juridica am decis sa cerem chemarea ministrului Justitiei in fata Comisiei juridice, cu mai multe teme. Prima dintre ele este modul in care a avizat si argumentele pentru care a avizat ordonanta 55/2014 (OUG privind migratia alesilor locali - n.r.), evident in ipoteza in care a avizat aceasta ordonanta, pentru ca vazand declaratiile de ieri ale doamnei Firea ne intrebam daca ea chiar are avizele prevazute de legea 24/2000 sau avem o ordonanta trecuta cu incalcarea legii, tocmai de aia trebuie sa ne lamurim”, a declarat, miercuri, deputatul PNL Theodor Nicolescu, intr-o conferinta de presa comuna a reprezentantilor PNL si PDL in Comisia juridica.

OUG care permite migratia alesilor locali fara ca acestia sa isi piarda mandatul a fost publicata marti in Monitorul Oficial. Ordonanta aparuta in MO este semnata de premierul Victor Ponta si contrasemnata de vicepremierii Gabriel Oprea si Liviu Dragnea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri