Premierul Victor Ponta spune ca, in nou exercitiu financiar UE 2014-2020, programul "Cornul si Laptele" va fi destinat doar celor care "au cu adevarat nevoie", aratand ca multi copii arunca alimentele, in timp ce altii au nevoie de mai mult.

Victor Ponta a fost intrebat, luni, dupa slujba de la Manastirea Maglavit (Dolj), daca mai sustine renuntarea la programul "Cornul si Laptele" si redirectionarea banilor respectivi catre programele de after-school.

"Deocamdata programul «Cornul si Laptele» este finantat partial din fonduri UE si partial din fonduri bugetare si lucram pentru ca banii sa ajunga la copiii care au nevoie. Sunt multi copii care nu consuma nici lapte, nici corn, unii le arunca, iar altii au nevoie de mai mult. Pentru noul exercitiu financiar UE 2014-2020, cautam impreuna solutii pentru ca doar cei care au cu adevarat nevoie sa primeasca acest sprijin", a declarat Ponta, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta declara, in martie 2013, ca Guvernul vrea sa renunte la programul "Cornul si Laptele", iar banii folositi sa fie directionati catre programele after-school.

"Vreau aceeasi bani sa incercam sa-i folosim la ceva mai util, de exemplu la after-school, pentru ca in acest moment sunt copii care intr-adevar au nevoie si vin la scoala si e bine pentru parinti - vorbesc de cei din familii modeste, unde programul isi atinge scopul - si sunt foarte multi copii care nu mananca nici cornul respectiv, nu beau laptele, il arunca, il irosim absolut degeaba", afirma Ponta, apreciind ca programul presupune o risipa de bani ce ar putea folositi altfel.

Ulterior, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, spunea ca programul "Cornul si Laptele" cu siguranta nu se va opri, precizand totodata ca astfel de programe vor fi regandite, pentru ca produsele sa ajunga "unde este mai mare nevoie de ele".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri