Victor Ponta a declarat ca, in calitate de prim-ministru si candidat la prezidentiale, isi asuma responsabilitatea in ceea ce priveste suspendarea din functie a sefului statului Traian Basescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca asuma, in calitate de prim-ministru si candidat la presedintie, responsabilitatea evaluarii tuturor efectelor si implicatiilor actiunii de suspendare din functie a sefului statului, Traian Basescu, urmand ca PSD sa analizeze si sa ia o decizie, potrivit Mediafax.

”Suspendarea presedintelui - si in acest moment si in orice moment - presupune o procedura constitutional-juridica si politica si presupune niste implicatii interne si internationale. Din acest punct de vedere, pot sa trec peste ceea ce simt in acest moment, si anume faptul ca orice zi fara Traian Bsaescu presedinte e un act de dreptate la adresa romanilor si pot sa asum responsabilitatea, ca prim-ministru si candidat la Presedintie, a evaluarii tuturor rezultatelor, efectelor, implicatiilor unei asemenea actiuni”, a precizat Ponta.

El a aratat ca PSD nu a luat inca o decizie politica in privinta suspendarii presedintelui Basescu. ”O sa discutam in cadrul PSD, o sa facem o analiza responsabila si vom lua o decizie”, a spus Ponta. El a aratat ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, l-a informat asupra demersului sau privind suspendarea sefului statului. ”Cred ca intentia principala a domnului Tariceanu a fost de a trage un semnal asupra faptului ca Traian Basescu, daca incalca Constitutia, nu poate sa fie scuzat doar pentru ca mai are putin din mandat”, a spus Ponta, care a mentionat ca PSD va analiza argumentele lui Tariceanu in privinta suspendarii.

Intrebat daca se teme PSD ca va pierde in campania electorala daca va demara suspendarea lui Traian Basescu, Ponta a raspuns: ”Nici vorba, de ce sa prierdem? Toti cei care ne voteaza pe noi ne voteaza stiind ca suntem impotriva domnului Basescu”. Ponta a mai spus ca nu a discutat cu ambasadele, intrucat nu e niciun fel de procedura inceputa si nu exista niciun fel de legatura a Guvernului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri