Noul Executiv european propus de Jean Claude Juncker a fost prezentat oficial, Corina Cretu fiind desemnata comisar european pentru Politica Regionala. In prima declaratie facuta dupa numire, Corina Cretu a multumit presedintelui CE si Guvernului Ponta.

”Ma onoreaza desemnarea Presedintelui Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, in functia de Comisar European, ca si sustinerea Guvernului Romaniei. Dezvoltarea Regionala este cea mai importanta politica de investitii din Europa si ma bucur foarte mult ca Romania a primit un portofoliu atat de important, demonstrand, inca o data, increderea de care se bucura tara noastra la Bruxelles. Sunt pregatita sa imi asum responsabilitatea acestui portofoliu”, scrie Corina Cretu pe pagina sa de Facebook, citata de Mediafax.

Comisia Europeana a prezentat oficial componenta Executivului european propus de Jean Claude Juncker, in care Corina Cretu este comisar european pentru Politica Regionala.

Ma onoreaza desemnarea Presedintelui Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, in functia de Comisar European, ca si sustinerea Guvernului Romaniei - Corina Cretu

Francezul Pierre Moscovici a fost numit comisar european pentru Afaceri Economice, Taxare si Uniunea Vamala, britanicul Jonathan Hill a primit portofoliul Serviciilor Financiare, Stabilitatii Financiare si Pietelor de Capital, iar germanul Gunther Oettinger se va ocupa de Economia digitala si Societate.

Olandezul Frans Timmermans a fost desemnat prim-vicepresedinte responsabil cu Reglementarea, Relatiile Interinstitutionale, Statul de drept si Carta Drepturilor Fundamentale.

Candidata desemnata de Bulgaria, Kristalina Gheorghieva, va fi vicepresedinte pentru Buget si Resurse Umane. Comisarul desemnat de Spania, Miguel Arias Cañete, va fi responsabil cu Actiunea Climatica si Energia, suedeza Cecilia Malmström va fi responsabila de Comert, iar daneza Margrethe Vestager se va ocupa de Concurenta.

Italianca Federica Mogherini va fi vicepresedinte si Inalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate.

Pentru mai multe detalii privind rolul fiecarui membru al Comisiei Europene accesati sectiunea dedicata de pe website-ul institutiei.

Sursa foto: Shutterstock / The European Parliament

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri