Vicepremierul Liviu Dragnea a fost prezent joi in judetul Harghita, unde a declarat ca "nu exista nicio sansa" ca proiectul de autonomie propus de UDMR "sa prinda viata vreodata", mentionand ca lansarea acestuia de catre Uniune "nu este un motiv care sa intareasca colaborarea" intre partenerii de coalitie.

Vicepremierul Liviu Dragnea a participat, joi, la inaugurarea Drumului Judetean 174A, care face legatura intre Vatra Dornei si Borsec, scurtand distanta dintre cele doua statiuni cu aproximativ 100 de kilometri. El a declarat ca nu crede in proiectul de autonomie propus de UDMR.

"Nu, nu cred in acest proiect, nu are nicio sansa de reusita, noi nu sustinem acest proiect, nu sustinem niciun fel de proiect de autonomie, suntem foarte fermi, Constitutia este foarte clara. Nu stim ce finalitate crede UDMR ca o sa aiba, dar nu s-a discutat nici in coalitia de guvernare, nici in Guvern un asemenea proiect. Fiecare poate sa aiba tot felul de dorinte, dar din punct de vedere institutional sau al unor eventuale sanse de reusita, nu exista nicio sansa ca acest proiect sa prinda viata vreodata", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Intrebat daca lansarea de catre UDMR a proiectului este un motiv suficient pentru a incheia colaborarea cu partenerii de coalitie, Dragnea a afirmat ca "nu este un demers care sa intareasca colaborarea". "Nu vreau sa ma pronunt acum daca este un motiv suficient pentru a incheia colaborarea, dar nu este un motiv care sa intareasca colaborarea. Cred, insa, ca este un demers care putea sa nu fie facut, avand in vedere ca nu are nicio sansa de reusita. Este posibil sa fie un demers electoral, avand in vedere ca sunt alegeri prezidentiale, dar nu este un demers care, repet, sa intareasca colaborarea dintre noi si care sa mareasca nivelul de incredere", a precizat el.

Este posibil sa fie un demers electoral, avand in vedere ca sunt alegeri prezidentiale.

Liviu Dragnea a povestit ca s-a intalnit, la Cozmeni, cu majoritatea primarilor UDMR din judetele Covasna si Harghita, pentru a semna contracte de finantare pentru dezvoltarea locala, iar in discutia "extrem de asezata si normala" cu acestia nu s-a ridicat niciun moment problema unui astfel de proiect politic.

"Nu intelegem de ce, este posibil sa fie o ruptura intre liderii politici ai UDMR si alesii locali din aceasta zona, nu stim, dar acest demers nu are niciun fel de sustinere sau sanse de reusita in colaitia de guvernare si nu numai. Nimeni, niciodata, partidele traditionale din Romania nu vor sustine un asemenea demers, atata timp cat este si neconstitutional, iar in ceea ce priveste vreo posibilitate de modificare a Constitutiei in sensul acesta, si anume Romania sa nu mai fie stat unitar, sansele sunt zero", a spus Liviu Dragnea.

La randul sau, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a amintit ca in Parlament mai exista un proiect privind autonomia Tinutului Secuiesc si ca, la fel ca acela, nici actualul nu va trece.

"Fiecare parlamentar are dreptul constitutional de a face initiative legislative, insa proiectele de legi si initiativele care sunt contrare legii nu au ce cauta. Suntem iarasi in campanie electorala, stiu ca de fiecare data se readuce in discutie acest subiect, al autonomiei, provin din aceasta zona si sunt deputat in Parlamentul Romaniei. Nu va trece niciodata prin Parlament o asemenea lege, Romania este un stat unitar, acesta este un statut garantat prin Constitutie si nu va vota nimeni niciodata un asemenea proiect de lege", a conchis Mircea Dusa.

DJ 174A Vatra Dornei - Borsec a fost inceput in 2000 - 2001 si s-a finalizat in septembrie 2014, fiind o investitie de 4.363.852,77 de lei, la care Consiliul Judetean Harghita a contribuit cu suma de 1.648.939,89 de lei, restul de 2.714.912,88 lei fiind acoperit din fonduri guvernamentale, prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri