Premierul Victor Ponta a declarat ca romanii din Transilvania nu trebuie sa se "alarmeze" din cauza proiectului UDMR privind autonomia Tinutului Secuiesc intrucat acesta nu apartine coalitiei de guvernare, care nu va sustine un proiect impotriva Constitutiei, scrie Mediafax.

Victor Ponta a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, daca a discutat cu UDMR despre proiectul autonomiei pe care Uniunea il promoveaza, in conditiile in care si CSM a anuntat ca acesta trebuie sa respecte Constitutia. "Nu, nu este un proiect guvernamental, nu este un proiect al coalitiei de guvernare. Cei de la CSM au dreptate aici, asta e si pozitia noastra: niciun proiect nu poate fi impotriva Constitutiei. Eu sunt si raman un sustinator al descentralizarii. Cat avem mandatul pe care oamenii ni l-au dat la alegeri, pana la sfarsitul lui 2016, trebuie sa-l implementam, cu siguranta", a raspus Ponta.

Intrebat daca mai mentine la guvernare UDMR, care "doreste secesiunea", in conditiile in care "romanii din Transilvania s-au alarmat", Ponta a raspuns: "Sa nu se alarmeze niciun roman. Vreau ca toti romanii din Transilvania, din Oltenia, din Moldova si din Dobrogea sa stie ca avem toti o Constitutie pe care o respecta toata lumea. In acea Constitutie se prevede clar cum e statul roman si nu se poate schimba, dar se mai prevede un lucru: nu bagam pe nimeni in inchisoare daca exprima o parere, chiar si gresita, cu care nu suntem de acord. Suntem o societate deja matura, in care fiecare isi poate spune o parere. Parerile nu se sanctioneaza. Se sanctioneaza actiunile impotriva Constitutiei, iar eu sunt convins ca nimeni nu va face acest lucru".

Premierul a adaugat ca, inca de atunci cand era in opozitie, iar apoi ca prim-ministru si lider al coalitiei de guvernare, a crezut si crede ca este bine, "tocmai pentru a fi o societate echilibrata si democratica", ca alaturi, la guvernare, sa fie si UDMR, "ca reprezentantul politic al minoritatii maghiare", dar si grupul minoritatilor nationale. "Romania este o tara care nu are absolut niciun fel de problema reala de discriminare. Probleme si discutii politice avem multe, si nu din partea maghiarilor, ci din partea unor romani care arunca tot felul de petarde in presa. Vreau sa traiesc intr-o tara in care putem sa traim cu totii respectand Constitutia si legile tarii", a conchis Ponta.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) spune, despre proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc vehiculat in presa in ultimele zile, ca lansarea in spatiul public a unor teme ce depasesc cadrul constitutional in ceea ce priveste justitia reprezinta "o agresiune la principiile statului de drept".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri