Premierul Victor Ponta a afirmat ca nu stie "cat de corecte" sunt cifrele referitoare la evaziunea fiscala prezentate de directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, dar trendul in scadere este "corect retinut".

"Am vazut ca in declaratiile publice si ale conducerii SRI, directorul spunea ca, in ultimii doi ani, evaziunea fiscala, in urma analizelor SRI, a scazut de la 22-27% din PIB la 18-20%. Nu stiu cat de corecte sunt aceste cifre, sunt convins insa ca e vorba despre un trend, si acesta este corect retinut, de combatere a evaziunii fiscale", a spus Ponta, la Ministerul Finantelor, cu ocazia lansarii unei aplicatii informatice prin intermediul caruia contribuabilii vor putea comunica on-line cu administratia fiscala, scrie Mediafax.

Premierul a subliniat ca Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF), care in opinia lui "s-a nascut atat de greu", a inceput sa fie eficienta si sa colaboreze bine cu Politia si Parchetul. Totodata, seful Guvernului a aratat ca, pentru cresterea veniturilor bugetare, nu este suficienta combaterea evaziunii, ci trebuie eliminata si birocratia.

"Avem obiceiul sa vorbim numai despre partea negativa, cum combatem evaziunea fiscala, cum strangem, cum controlam. Cred ca cea mai importanta schimbare pe care vreau sa o vad la Ministerul de Finante este aceea de a ne concentra mai intai pe partea pozitiva: cum facem ca oamenii cinstiti, firmele corecte sa nu aiba un adevarat calvar atunci cand vor sa isi plateasca taxele. Ca ne luptam foarte mult cu cei care nu vor sa isi plateasca taxele, dar ii uitam pe cei mai multi si cei buni si corecti care vor sa si le plateasca si care intra intr-un lant birocratic care, e adevarat, s-a redus in ultima perioada, dar care se poate reduce mult mai mult, pur si simplu apeland la tehnologie si apeland la spatiul online", a mai spus Ponta.

Directorul SRI, George Maior, a declarat recent ca evaziunea fiscala s-a redus in ultimii 2-3 ani in Romania de la 22-27% din PIB la 18-20% din PIB, potrivit estimarilor SRI. El a mentionat ca cea mai mare evaziune este la TVA, evaluata la 12% din PIB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri