Victor Ponta, premierul Romaniei, si-a exprimat doleantele in materie de justitie, spunand ca isi doreste ca aceasta sa fie mai eficienta si mai responsabila atunci cand greseste.

Premierul Victor Ponta a declarat ca isi doreste, ca cetatean, ca justitia sa fie mai eficienta, deoarece reprezinta un serviciu public, si sa fie responsabila atunci cand greseste, aratand ca, deocamdata, aceasta este singura putere care nu raspunde niciodata cand greseste, potrivit Mediafax.

"Ceea ce imi doresc ca cetatean, nu ca persoana publica, este ca justitia din Romania - si este un lucru pe care mi-l doream cand eram magistrat - sa fie mai eficienta, pentru ca este un serviciu public, ca si sanatatea, armata, educatia, si sa fie responsabila atunci cand greseste. Deocamdata, este singura putere care nu raspunde niciodata cand greseste. Noi, toti ceilalti, cand gresim raspundem in fata justitiei. Justitia, daca cumva vreodata greseste - vorbesc absolut ipotetic, sigur ca da - nu raspunde", a spus Ponta, prezent la Biblioteca Nationala pentru lansarea unei carti denumite "STATUL SUNT EU! Un raport asupra politizarii justitiei romanesti", scrisa de profesorul universitar Alexandru Radu si lectorul universitar Daniel Buti.

Premierul si-a continuat afirmatia aratand ca prin hotarari judecatoresti a fost retrocedata in ultimii ani o suprafata egala cu cea a Romaniei, Bulgariei, Ungariei si a unei jumatati din Ucraina, iar statul are de platit in urmatorii 20 ani mai mult decat poate produce. El a punctat totodata ca, tot printr-o decizie a justitiei, singura opera a lui Constantin Brancusi din Romania a fost retrocedata desi la dosar erau toate documentele care indicau ca a fost cumparata de statul roman. Ponta a apreciat ca, "usor-usor", justitia ramane singura putere din Romania, celelalte subordonandu-se, deoarece orice decizie a Parlamentului si Guvernului este imediat cenzurabila de catre justitie, ceea ce poate fi o evolutie buna.
El a evitat insa sa comenteze analizele despre justitie din cartea lansata, explicand ca nu are "voie" sa discute nimic, poate nici sa gandeasca, despre justitia din Romania, deoarece in caz contrar s-ar interpreta ca vrea sa influenteze sau sa atace actul de justitie.

"N-am voie sa discut nimic - nu stiu daca am voie sa gandesc - despre justitia din Romania. Poate aveti dumneavoastra voie si va invidiez pentru asta! Eu orice fel de lucru as spune se considera ca vreau sa influentez justitia sau e un atac la adresa justitiei. Chiar si cand ii laud este, de fapt, un scenariu prin care vreau sa subminez. Am foarte multe opinii, pareri, proiecte, ca om care a lucrat intai in justitie si dupa aceea a ajuns in politica, dar nu am voie sa vorbesc despre ele, trebuie sa vorbeasca altii si eu in mod tacit sa le sustin sau nu", a spus Ponta.

Sursa foto: Gov.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri