Tribunalul Ilfov l-a eliberat pe Adrian Nastase pe motivul ca a avut "un comportament foarte bun" in penitenciar si s-a implicat in "influentarea pozitiva" a celorlalti detinuti.

Tribunalul Ilfov arata, in motivarea deciziei de liberare conditionata a lui Adrian Nastase, ca fostul premier a avut un "comportament foarte bun" in penitenciar, s-a implicat in "influentarea pozitiva" a celorlalti detinuti si a dat "dovezi de indreptare", potrivit Mediafax.

"Raportat la circumstantele personale ale condamnatului, tribunalul are in vedere faptul ca petentul pe durata detentiei a avut un comportament foarte bun, a participat in mod constant la activitatile educative si asistenta psihosociala desfasurate in penitenciar, implicandu-se cu precadere in actiuni de instruire si influentare pozitiva a celorlalte persoane privative de libertate", se arata in motivarea instantei. Instanta precizeaza ca Nastase, in urma participarii la activitatile de educatie, a obtinut un numar de 490 credite si a fost recompensat de opt ori. Judecatorii au constatat, de asemenea, ca fostul premier a publicat trei lucrari stiintifice, motiv pentru care i-au fost scazute din pedeapsa 105 zile.

"Este adevarat ca cel condamnat a mai suferit o condamnare cu executare in regim de detentie din care a fost liberat conditionat la data de 18 martie 2013, dar in perioada de aproximativ 10 luni in care acesta a executat restul de pedeapsa in stare de libertate nu a mai savarsit alte fapte penale si s-a reintegrat in mod firesc in societate", se mai arata in motivare. In plus, magistratii care au decis ca Nastase poate parasi penitenciarul au tinut cont si de comportamentul actual al fostul premier, "care a inteles sa se conformeze regulilor si rigorilor detentiei, dand dovezi de indreptare".

In 21 august, Adrian Nastase a plecat din Penitenciarul Jilava, dupa ce Tribunalul Ilfov a decis, definitiv, ca el sa fie eliberat conditionat, pentru ca a executat o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare. Instanta a respins atunci contestatia Directiei Nationale Anticoruptie si a mentinut decizia Judecatoriei Sectorului 4, prin care s-a stabilit ca fostul premier Adrian Nastase sa fie eliberat conditionat. Tribunalul Ilfov a dispus la acel moment punerea de indata in libertate a lui Adrian Nastase. Nastase a executat efectiv 500 de zile de pedeapsa, respectiv 228 de zile din pedeapsa primita in dosarul "Zambaccian" si 272 din condamnarea dispusa in "Trofeul calitatii". La acestea s-au adaugat 105 zile considerate executate ca urmare a muncii prestate, respectiv elaborarea unor lucrari stiintifice. Astfel, s-a considerat ca Nastase a executat 605 zile din pedeapsa.

Sursa foto: Facebook/Adrian Nastase

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri