Cristian Tudor Popescu s-a declarat uimit de "delirul mistic" pe care Robert Turcescu l-a afisat in timpul confesiunii sale televizate potrivit careia a fost locotenent colonel sub acoperire, scriu jurnalistii de la Gandul. Pe blogul lui Robert Turcescu a fost postat un text intitulat "Marturisire si spovedanie", in care jurnalistul "mentioneaza" ca ar fi activat drept "lt.-colonel sub acoperire" al unui serviciu de informatii.

"Sunt uluit de acest delir mistic pe care l-a afisat in seara asta. Nu inteleg termenii pe care i-a folosit, in legatura cu ce? Impresia e ca cel putin sa fi omorat pe cineva ca sa folosesti genul asta de termeni dostoievskieni in mizerie, din astia cu eliberare, cu uitati-va in adancul vostru", a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24. "Pentru asta trebuie sa existe o reclamatie din partea respectivului serviciu. Trebuie cineva sa se declare parte daunata in treaba asta. E treaba lunga, nu cred ca vom asista la asa ceva. Deci, deocamdata nu exista nimic de alura misticoida a lui Turcescu in legatura cu Dumnezeu si alte lucruri de soiul asta", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul crede ca Robert Turcescu nu a facut dezvaluirile "dintr-o revelatie produsa ieri noapte, din moment ce asta dateaza de atatia ani si nu a simtit nicio nevoie si nu a avut nicio ezitare sa fie extrem de vocal la TV in diverse situatii". El a amintit ca Robert Turcescu "a negat cu vehementa" faptul ca a fost locotenent colonel. "Ne amintim povestea cu Oprea si cu acele liste de avansari, acum se afla in fata unei minciuni stridente pe care atunci a produs-o", a mentionat jurnalistul.

Robert Turcescu a confirmat, duminica seara, in cadrul emisiunii ”Actualitatea Romanesca”, de pe B1 TV, ca acele documente sunt reale si au fost postate chiar de el. De asemenea, realizatorul a precizat ca se va prezenta in fata judecatorilor, iar de luni nu va mai realiza emisiunea ”Sub semnul intrebarii”.

”Nu sunt niste asa-zise documente. Eu le-am pus astazi pe blogul personal. E o marturisire publica. In ceea ce priveste documentele, sunt dispus, oricand voi fi chemat de judecatori, sa spun adevarul despre ceea ce stiu eu despre aceste lucruri. Nu sunt postate de altcineva. Sunt lucruri pe care mi le asum: eu le-am urcat pe blog, eu am scris lucrurile acelea. Sunt documente reale”, a declarat Robert Turcescu.

"Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos citeva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intimpla. Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor", se arata in postarea de pe blogul lui Robert Turcescu.

In cadrul postarii pe blog sunt atasate, de asemenea, state de plata si un livret militar. Din imaginile postate reiese faptul ca Robert Turcescu ar fi fost avansat la gradul de locotenent-colonel in anul 2010 de catre Unitatea Militara 02515 B (detalii pe stampila).

De asemenea, jurnalistul Ion Cristoiu evidentiaza, pe blogul sau, posibilitatea ca Robert Turcescu sa faca "un joc operativ", "in stransa legatura cu mult discutata chestiune a ofiterului acoperit printre candidatii la prezidentiale". Ion Cristoiu adauga faptul ca "ofiterii sub acoperire, daca vor sa se retraga, dispar din viata publica, nu scriu pe blog. Toti cei care se indoiesc de adevarul momentului creat de Robert Turcescu invoca falsitatea documentelor reproduse. Un livret militar de rezervist, in conditiile in care si daca ar fi lucrat la DIA, Robert Turcescu n-ar fi avut drept legitimatie livretul de rezervist. Ca sa nu mai spun ca ofiterul acoperit nu merge la casieria unitatii pentru a primi bani salariul impreuna cu fluturasul, din simplul motiv ca s-ar trada fata de casiera!", scrie jurnalistul.

Sursa foto: B1TVChannel

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri