Majoritatea britanicilor au prejudecati privind cheltuirea banilor publici, a declarat Corina Cretu intrebata de un europarlamentar britanic cum poate justifica atribuirea unor fonduri pentru centre de fitness, ea atragandu-i atentia acestuia ca provine dintr-o regiune ce a beneficiat de bani UE.

Europarlamentarul britanic Bill Etheridge, de la Grupul Europa Libertatii si Democratiei Directe, a intrebat-o pe Corina Cretu cum poate justifica alegatorilor sai din regiunea West Midlands, confruntata cu multe probleme, cheltuirea banilor europeni pentru centre de fitness, potrivit Mediafax.

"Ne va fi foarte usor sa explicam celor din circumscriptia dumneavoastra faptul ca ei insisi au beneficiat de programe de reconversie profesionala in urma dezindustrializarii masive. Stiu ca este una dintre putinele regiuni din Marea Britanie care se incadreaza in cadrul regiunilor mai putin dezvoltate", a raspuns Corina Cretu. Ea a explicat ca aplicarea noului regulament prevede criterii si obiective precise privind distribuirea banilor, tocmai "pentru a preintampina aceasta risipa de fonduri".

"Sunt exemple, centre de fitness, terenuri de golf care au fost platite cu bani europeni in zone in care nu exista nici toalete publice, in zone in care e nevoie de locuri de munca si in care nu ne permitem luxul - sigur ca ne dorim cu totii sa mergem la centre de fitness - dar nu ne permitem luxul sa finantam din bani europeni aceste lucruri, pentru ca sunt nevoi mult mai mari ale milioanelor de oameni care sunt someri, ale milioanelor de oameni care au nevoie de acesti bani si din acest punct de vedere imi va face mare placere sa vin la dumneavoastra si sa incercam sa schimbam aceste prejudecati ale majoritatii celor din Marea Britanie, din pacate, in legatura cu cheltuirea banilor publici", a afirmat Cretu. Comisarul roman i-a mai spus europarlamentarului britanic, in aplauzele membrilor Comisiei REGI, ca banii europeni "se cheltuiesc pentru cetateni si pentru nevoile cetatenilor, inclusiv pentru multe regiuni din Marea Britanie".

Sursa foto: Facebook/Corina Cretu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri