Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidentiale, a lansat, vineri, in prima zi a campaniei electorale, volumul autobiografic "Pas cu pas" in curtea Primariei Sibiu. Candidatul ACL a spus ca "nu este chiar o coincidenta" ca evenimentul are loc in prima zi a campaniei electorale si ca volumul nu a fost scris ”pentru a infirma lucrurile care se inventeaza” despre el.

Cateva zeci de persoane, printre care politicieni, oameni de cultura, profesori universitari, angajati din administratia publica locala, s-au strans, vineri, in curtea interioara a Primariei Sibiu pentru a participa la lansarea volumului autobiografic al lui Klaus Iohannis, "Pas cu pas". "Pentru mine este un moment deosebit, pentru ca este prima carte pe care am scris-o si o prezint, evident, cum se putea altfel, aici, in Primaria Sibiu. Este un moment deosebit, pentru ca este prima zi de campanie. Pentru mine este o campanie speciala, este startul campaniei mele pentru cea mai inalta functie in stat. Nu este chiar o conincidenta, dar credeti-ma ca aceasta carte are mai mult de-a face cu mine decat cu campania electorala", a declarat Iohannis, la lansare, potrivit Mediafax.

Acesta a explicat ca putina lume se astepta ca el sa scrie o carte, dar la fel de putina lume s-a asteptat ca el sa faca multi dintre pasii pe care i-a facut de-a lungul timpului. "Asa cum am ajuns la 55 de ani si am scris o carte si putina lume se astepta sa o fac, similar, cand am candidat prima data, in anul 2000, putini au crezut ca este mai mult decat un exercitiu de imagine. Cum atunci cand, in 2013, m-am inscris in PNL si putini au crezut ca voi supravietui mai mult de o saptamana acolo intre ei. Si am reusit sa ajung presedintele celui mai titrat partid din Romania, PNL. Cum atunci cand am spus pe holurile Parlamentului ca nu pot sa exclud o candidatura la Presedintie, multi au suras, asa pe dupa mana, si au crezut ca este o gluma si ca-mi va trece intr-o saptamana. Nu mi-a trecut. Iar acum, cand incepe campania electorala, multi isi imagineaza ca va trece si asta va fi fost, dar eu voi castiga", a mai spus Iohannis.

Acesta a precizat ca ar fi vrut ca volumul pe care l-a scris sa fie exclusiv despre persoana publica si politicianul Klaus Iohannis, insa cartea i s-a parut "seaca" si s-a decis sa adauge cateva pasaje despre viata sa privata. "Am adaugat pasaje care am considerat ca au definit persoana publica. Nu am introdus niciun pasaj doar de dragul senzationalului sau pentru a epata. Am introdus pasaje care au contribuit intr-o masura mai mare sau mai mica la devenirea mea ca om politic. Eu cred ca, si noi, politicienii, asa cum suntem, cu bune si rele, avem dreptul la un pic, oricat de putina, viata privata, prieteni privati, un anturaj privat care nu trebuie sa devina - si in cazul meu nu va deveni - subiect de dezbatere publica", a precizat Iohannis.

Candidatul ACL la Presedintie a afirmat ca volumul nu a fost scris pentru a infirma lucrurile care se spun despre el in spatiul public in ultimele luni, ci pentru a le da posibilitatea celor care vor sa afle mai multe despre el sa o poata face. "Aceasta carte nu este pentru a infirma lucrurile care se inventeaza de o buna bucata de vreme in spatiul public despre mine. In niciun caz nu asta a fost ideea, dar a fost ideea mea ca oamenii care in aceasta perioada doresc sa stie mai multe despre mine sa aiba acest document", a spus Iohannis.
El i-a multumit de mai multe ori sotiei sale, Carmen, prezenta la eveniment, pentru sustinerea de care da dovada si pentru faptul ca a devenit, "chiar daca nu si-a dorit neaparat", personaj principal in cartea sa.

Evenimentul s-a incheiat cu o sesiune de autografe. Volumul "Pas cu pas" a aparut la editura Curtea Veche Publishing, are putin peste 200 de pagini si costa 15 lei.

Klaus Iohannis declara recent intr-un interviu acordat wall-street.ro ca mediul de afaceri se confrunta cu o lipsa de perspectiva economica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri