Procurorul este suveran si independent in cercetarea cazului Lukoil, insa Guvernul spera intr-o solutie legala care sa permita sanctionarea prsoanelor vinovate si recuperarea prejudiciului, dar si continuarea normala a activitatii si plata salariilor catre angajati, a afirmat premierul Victor Ponta.

El a insistat asupra faptului ca Lukoil are 3.500 de angajatti, iar activitatea acesteia este foarte importanta si pentru alte companii din economia romaneasca, aratand ca nimeni nu fugea din tara cu conductele companiei, indisponibilizate acum, si exprimandu-si speranta ca dictonul "Fiat Justitia Pereat Mundi" ("Sa se faca dreptate chiar daca moare lumea"-n.r.) sa fie aplicat prin limitare la "Fiat Justitia", nu si la moartea lumii, scrie Mediafax.

"Procurorul este suveran si nici nu cred ca este foarte interesat ca Lukoil are 3.500 angajati, ca, de exemplu, Oltchim cumpara doar de la Lukoil, ca au blocat combustibil pe la Oil Terminal si la Conpet, ca nu stie procurorul si nici nu cred ca e treaba...sau ma rog, probabil ca nu e treaba domniei sale. Ceea ce noi speram - nu avem niciun drept sa intervenim in anchete si nici nu ne dorim acest lucru - ne dorim totusi ca vineri sa poata sa plateasca salariile si ca activitatea sa continue normal, dupa care, sigur, in urma anchetei penale, sa se recupereze prejudiciul si sa fie sanctionati oamenii care au incalcat legea", a spus Ponta.

El a precizat ca a fost informat despre acest caz, fara a avea detaliile dosarului, si a punctat faptul ca acest dosar nu are nicio conotatie politica, necontand faptul ca este vorba de o companie din Rusia.

"Imi exprim speranta ca, fara a interfera in niciun fel in activitatea suverana si independenta a procurorului, sa avem grija ca e vorba de 3.500 oamni si de niste interese economice de functionare a altor companii extrem de importante si sper doar in intelepciunea si responsabilitatea celor care ancheteaza de a gasi solutia legala. Totusi, aici nu e vorba ca am prins pe cineva furand o masina si indisponibilizam masina, aici sa indisponibilizezi conducte...banuiesc ca cei care au comis fapte penale nu fugeau cu conductele in Rusia sau nu stiu unde si nici rafinaria nu o mutau maine din Romania. Dar justitia este independenta isi face datoria si banuiesc ca, daca se intampla ceva rau, cei 3.500 de oameni o sa vina la mine, ca asa e cu justitia. Eu doar sper si ne dorim sa se gaseasca solutia legala prin care, pe de-o parte, sa fie sanctionati cei vinovati, sa se recupereze prejudiciul fara sa aruncam in aer acea chestie cu "Fiat Justitia Pereat Mundi" ("Sa se faca dreptate chiar daca moare lumea"-n.r.)...eu sper sa fie doar cu "Fiat Justitia", fara sa piara si lumea numai din asta", a spus Ponta.

El a insistat asupra faptului ca Guvernul nu are nicio competenta si nicio intentie de a interveni intr-un dosar aflat in atentia justitiei, adaugand: "Doamne fereste, ca asta ar mai lipsi !".

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a decis punerea sub sechestru asigurator a produselor rafinariei Petrotel Lukoil aflate in depozitele si conductele Oil Terminal, pana la concurenta sumei de 1,039 miliarde lei.

Informatia a fost transmisa luni de Oil Terminal Bursei de Valori Bucuresti. "Ponderea tranzactiilor Lukoil la 30.09.2014 este de 34,2% din cifra de afaceri preliminata a Oil Terminal. Conducerea Oil Terminal va analiza de urgenta situatia cu toti factorii implicati si va stabili un plan de masuri pentru limitarea impactului acestui eveniment asupra activitatii sale", se arata intr-un comunicat al companiei.
Procurorii au facut joi perchezitii la sediile mai multor companii apartinand Lukoil, inclusiv la rafinaria din Ploiesti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscala si restul din spalare de bani.

Parchetul Curtii de Apel Ploiesti anunta joi ca au fost facute 23 de perchezitii la sediile Petrotel Lukoil Ploiesti, Lukoil Energy&Gas Romania, Lukoil Lubricants East Europe, Agentia Lukom-A-Romania si TP LOG Services, toate din Ploiesti.

Procurorii au ridicat mai multi saci cu documente, iar la o zi de la efectuarea perchezitiilor Lukoil a oprit productia rafinariei din Ploiesti. Compania contesta masura de blocare a conturilor, aducand ca argument problema sociala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri