Aristotel Cancescu a primit mita de la una dintre firmele pe care le favoriza la licitatii un teren de tenis, construit la resedinta din Rasnov a presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Brasov, sustin procurorii anticoruptie, in documente obtinute de Mediafax.

In respectivele documente se precizeaza ca presedintele CJ Brasov este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte), luare de mita, trafic de influenta si instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Anchetatorii spun ca, in urma abuzului in serviciu exercitat de Aristotel Cancescu in favoarea firmei SC Ramb Sistem - reprezentata de Gabriel Bigiu -, acesteia i-au fost acordate preferential doua contracte, in 2007 si 2008. Potrivit documentelor din dosar, in schimbul decontarii abuzive a unor sumelor in cuantum de 664.180,54 lei catre SC Ramb Sistem, firma i-a construit lui Cancescu un teren de tenis la resedinta din Rasnov.

Conform acelorasi documente, Ramb Sistem a fost favorizata la atribuirea contractului "Rebilitare, amenajare refunctionalizare Complex de agrement Tampa", in valoare de 8.082.044,56 lei, suplimentata prin act aditional cu inca 5.577.621,90 lei, pentru care, in realitate, urmare a "actiunii infractionale abuzive a inculpatului Cancescu Adrian Aristotel, s-a achitat din bugetul public al Consiliului Judetean Brasov suma de 263.857,93 lei, ce reprezinta plata nejustificata".

Al doilea contract atribuit preferential aceleiasi firme a vizat realizarea investitiei "Amenajare suprafete de joc - terenuri sportive la Liceul Andrei Saguna", in valoare de 1.739.762,10 lei, pentru care, conform documentelor din dosar, s-au platit nejustificat 400.322,61 lei din bugetul public al Consiliului Judetean Brasov, tot ca urmare a "actiunii infractionale abuzive" a lui Cancescu. In acest dosar, presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a fost retinut luni seara, de procurorii anticoruptie, dupa ce a fost audiat mai multe ore la DNA Brasov.

Aceeasi masura preventiva a fost dispusa in cazul administratorul public al judetului, Radu Ispas. In dosar este vizat si deputatul Ion Dinita, care detine SC Gotic SA, a doua firma ce ar fi fost favorizata de Cancescu, potrivit anchetatorilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri