Klaus Iohannis ii solicita premierului Victor Ponta sa clarifice situatia in ceea ce priveste atacul presedintelui Traian Basescu, cerandu-i sa scoata la iveala toate lucrurile ascunse din CV-ul acestuia, sustinand ca "un politician mincinos, duplicitar si manevrat" nu poate ocupa functia de presedinte a Romaniei.

Klaus Iohannis,presedintele PNL, ii solicita premierului Victor Ponta sa clarifice in fata natiunii situatia sa, liberalul intreband ce alte lucruri are de ascuns Ponta in CV si sustinand ca ”un politician mincinos, duplicitar si manevrat” nu poate fi presedintele Romaniei, potrivit Mediafax.

”In spatiul public s-au spus lucruri grave, care ne fac sa credem ca in unele institutii ale statului exista probleme de functionare. S-au facut afirmatii care ridica mari semne asupra trecutului unuia dintre candidatii la Presedintia Romaniei, in speta a domnului Victor Ponta. Avand in vedere ca aceste teme si afirmatii sunt de o gravitate deosebita, ele nu pot fi trecute cu vederea, nu pot fi musamalizate. (...) Ii solicit domnului Victor Ponta sa clarifice in fata natiunii situatia domniei sale si sa faca lumina in aceasta chestiune, sa ne lamureasca foarte bine care lucruri sunt adevarate si care nu sunt adevarate din cele spuse de domnia sa”, a declarat Klaus Iohannis. El a mai spus ca la Craiova, atunci cand si-a lansat candidatura la Presedintie, Ponta a spus ca este un politician tanar, ca a facut numai lucruri bune si ca nu are absolut nimic de ascuns.

”Domnule Ponta, ce alte lucruri ati mai ascuns in CV-ul dumneavoastra, ce alte lucruri nu ne-ati spus si ar fi fost bine sa ne spuneti?”, a adaugat Iohannis.
Presedintele PNL a sustinut ca ”Victor Ponta nu poate sa fie presedintele Romaniei”. ”Presedintele Romaniei nu poate sa fie un politician mincinos, duplicitar si manevrat”, a mai afirmat Iohannis. Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in timp ce era procuror, fapt ce reprezinta "o ilegalitate constitutionala" si "o incompatibilitate", potrivit Constitutiei vechi. Intrebat daca faptul ca Victor Ponta a fost si ofiter acoperit si procuror nu este o ilegalitate, presedintele Traian Basescu a spus ca este "o ilegalitate constitutionala". Basescu a spus ca la numirea Guvernului a intrebat telefonic daca exista ofiteri acoperiti in Executiv. "La numirea prin Parlament, eu nu verific, atunci cand sunt instalari de guverne, pentru ca ma obliga Constitutia sa-i numesc si n-am ce face. Dar atunci am intrebat telefonic. Mi s-a spus ca nu este niciun ofiter acoperit, am inchis subiectul, imi veneau de la Parlament, oricum trebuia sa-i validez. Si chiar mi-aduc aminte ca am spus-o: Guvernul nu are niciun ofiter acoperit. Nu mi-a dat prin cap ca ar fi rezervisti acoperiti", a afirmat Basescu, la Realitatea Tv. "Oricum n-aveam ce sa fac, pentru ca pe votul Parlamentului eu nu pot respinge un guvern sau un prim-ministru", a mai spus el.

Seful statului a explicat ca "nelinistea" i-a fost starnita in momentul in care senatorul Valer Marian a facut o interpelare privind calitatea de ofiter SIE a lui Victor Ponta. "Nu atat interpelarea, cat lipsa de raspuns si pe urma discutiile din presa", a mai spus Basescu. Marti dimineata, la Iasi, unde a participat la slujba de Sfanta Parascheva, premierul Victor Ponta a avut prima reactie la declaratiile lui Traian Basescu, spunand ca sunt ”numai minciuni” si ca presedintele este ”extrem de tulburat si framantat” si ca ”Romania nu mai trebuie sa depinda de tulburarile unei persoane”. Premierul a mai spus ca din 1995, cand a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile de fiecare data si si-a servit tara si va face acest lucru in continuare. ”In ce ma priveste va spun foarte clar si foarte sigur ca dupa ce am terminat Facultatea de Drept, in anul 1995, si pana azi sunt 20 de ani, de fiecare data am respectat legile tarii, mi-am servit tara ca magistrat, ca deputat, ca ministru si voi face la fel ca presedinte al Romaniei”, a afirmat Victor Ponta. El a mai sustinut ca Traian Basescu se exprima ”intr-un mod total inacceptabil pentru un presedinte”, folosind aceasta functie si institutiile pentru a o sustine pe Elena Udrea. Intrebat daca este ceva adevarat din ceea ce a afirmat luni seara presedintele Basescu, premierul a afirmat: ”Nu, sunt numai minciuni”. Intrebat, de asemenea, de ce s-a referit Traian Basescu la perioada 1997-2001, premierul a raspuns: "Nu stiu, asta trebuie sa-l intrebati pe dansul".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri