Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, a fost incarcerat vineri noaptea la sediul Politiei Brasov. Cancescu a primit mandat de arestare preventiva intr-un dosar de coruptie.

Aristotel Cancescu s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Brasov in noaptea de vineri spre sambata, in jurul orei 01.00, dupa ce instanta suprema a decis arestarea sa preventiva pentru 30 de zile. El a mers la Politie cu documentele persoanle, conform procedurilor, pentru a fi incarcerat.

Cancescu nu a avut niciun bagaj asupra sa, iar la scurt timp cativa membri ai familiei acestuia au ajuns si ei la IPJ Brasov pentru a-i aduce cateva obiecte personale. Nici Cancescu si nici familia acestuia nu a facut declaratii jurnalistilor, informeaza Mediafax.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, a fost arestat preventiv in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie privind atribuirea preferentiala de contracte pe bani publici, printr-o decizie de vieri seara a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), care este definitiva.

Instanta a mai decis ca Gabriel Bagiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Brasov, sa fie in continuare cercetat sub control judiciar. Seful CJ Brasov, Aristotel Cancescu (PNL), este cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte) si instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit anchetatorilor, firmele care ar fi fost favorizate la atribuirea unor contracte de catre CJ Brasov sunt detinute de Gabriel Bagiu si de Ion Dinita, deputat PC, cercetat si el, in acest dosar. Camera Deputatilor si-a suspendat lucrarile, luni, din lipsa de cvorum, fara a se pronunta asupra cererii de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ion Dinita.

Potrivit procurorilor, in urma platilor nelegale facute de CJ Brasov catre firma SC Gotic SA, a lui Dinita, institutia publica a fost prejudiciata cu peste 7,6 milioane de euro. Totodata, firma SC Ramb Sistem a incasat nejustificat peste 660.000 de lei, iar Cancescu a intervenit ca aceasta sa obtina si un al treilea contract, de 20 de milioane de lei, privind renovarea Spitalului Judetean de Urgenta Brasov, desi licitatia fusese castigata de o alta societate.

Aristotel Cancescu este presedintele Consiliului Judetean Brasov din anul 2000, fiind la al patrulea mandat. El este liderul filialei județene Brasov a PNL, iar in legislaturile 1992-1996 si 1996-2000 a fost senator.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri