Traian Basescu apreciaza rezultatul alegerilor din Ucraina si afirma ca Romania va fi un partener loial al Kievului in procesul de integrare europeana.

Presedintele Traian Basescu saluta rezultatul alegerilor din Ucraina si precizeaza ca "votul masiv" in favoarea partidelor proeuropene arata vointa poporului ucrainean ca tara sa continue drumul catre integrare europeana, subliniind ca Romania va fi "un partener loial" al Kievului in acest proces, potrivit Mediafax.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidetiale, presedintele Traian Basescu saluta rezultatul alegerilor parlamentare desfasurate duminica in Ucraina, apreciind ca "votul masiv in favoarea partidelor proeuropene arata, pe de-o parte, vointa poporului ucrainean ca tara sa-si continue drumul catre integrare europeana, iar pe de alta parte, determinarea partidelor politice castigatoare ale alegerilor de a raspunde vointei majoritare a electoratului ucrainean".

"Romania va fi un partener loial al Ucrainei in acest drum extrem de dificil, dar care reprezinta singura optiune corecta", se mai arata in comunicat.
La randul sau, ministrul de Externe, Titus Corlatean, a scris, pe Twitter, ca rezultatele votului din Ucraina sunt "un semnal clar al faptului ca poporul ucrainean ramane unit in aspiratiile sale de pace, democratie si unitate nationala". Totodata, seful diplomatiei noteaza ca rezultatul reprezinta "inca un pas important" catre drumul european al poporului ucrainean. Dupa numararea a 40% din voturi, blocul presedintelui Petro Porosenko (21,5%) si Frontul Popular (21,6%) al premierului Arseni Iateniuk s-au clasat pe primul loc in alegeri, urmate de Samopomici (11%), formatiune formata din militanti tineri si combatanti reveniti de pe front, conform AFP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri