Premierul Victor Ponta le-a cerut ministrilor sa cheltuiasca fondurile disponibile pentru investitii publice pe finalul acestui an, exprimandu-si dorinta ca Romania sa nu mai aiba excedent bugetar, deoarece pentru dezvoltare este nevoie ca banii sa fie cheltuiti.

"Avem pentru prima data in istorie - sper si pentru ultima oara in urmatorii ani - excedent bugetar in sensul in care am cheltuit mai putin decat am incasat la buget pe primele noua luni. Noi, insa, ca sa putem sa ne dezvoltam, trebuie sa cheltuim mai mult asa incat va rog frumos sa folositi toate resursele pe care le aveti la dispozitie pentru investitii publice si ceea ce avem prevazut. Nu cred ca ajungem la 2,2% din PIB (deficit bugetar- n.r.) orice am face in ultimele doua luni, dar asta inseamna ca anul viitor va fi cu atat mai usor sa ne incadram in tintele fiscal-bugetare", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern, noteaza Mediafax.

Executia bugetara a trecut pe excedent dupa primele noua luni, influentata de venituri de peste 1,1 miliarde lei provenite in luna septembrie din certificatele pentru emisii de gaze cu efect de sera si transa a doua din impozitul pe constructiile speciale.

Incasarile in suma de 452 milioane lei din certificatele pentru emisii de gaze cu efect de sera emise de Ministerul Economiei si veniturile de 693,7 milioane lei din transa a doua a impozitului pentru constructiile speciale au dus executia bugetara de la un deficit de 0,24% din PIB in luna august la un excedent reprezentand 0,06% din PIB la finele lunii septembrie. Guvernul are ca tinta pentru sfarsitul acestui an un deficit bugetar de cel mult 2,2% din PIB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri