Reprezentantii PSD au plantat un numar de 50 de tei in Parcul Expozitiei din Iasi, in ultima saptamana a campaniei electorale, dupa ce anul trecut primarul a decis taierea a zeci de copaci.

Un numar de 50 de tei au fost plantati de reprezentanti ai PSD in Parcul Expozitiei din Iasi, in ultima saptamana a campaniei electorale, dupa ce anul trecut primarul social-democrat Gheorghe Nichita a decis taierea a zeci de tei din centrul Iasiului, demers care a generat proteste. Mai multi reprezentanti ai PSD Iasi, intre care si cei doi viceprimari social-democrati ai municipiului, Mihai Chirica si Gabriel Surdu, au plantat, miercuri, zeci de puieti de tei in Parcul Expozitiei din zona Copou, potrivit Mediafax.

Printre cei care au plantat tei s-au mai numarat deputatii PSD de Iasi Cristina Nichita si Sorin Iacoban, dar si consilierul municipal Marius Ostaficiuc, ultimul fiind acuzat ca anul trecut a incercat deturnarea unui miting al societatii civile dupa ce Primaria Iasi a taiat zeci de tei de pe bulevardul central al Iasiului. ”Asa cum am promis, incepem in forta campania de plantare a 10.000 de arbori din specia tei in orasul nostru. Salut initiativa tinerilor social-democrati si fac din nou un apel catre toti iesenii care iubesc natura, indiferent de convingeri sau orientari politice, sa ni se alature cu fapta, nu doar cu vorba, in acest demers ambitios”, a declarat, miercuri, viceprimarul Mihai Chirica, presedintele organizatiei municipale a PSD.

La sfarsitul lunii august, Consiliul Local Iasi a aprobat plantarea a 10.000 de tei in Iasi, in perioada 2014-2016, majoritatea PSD din CL respingand insa cererea societatii civile iesene privind replantarea de tei in centrul orasului. in zona in care au fost taiati. In primavara acestui an, aproximativ 500 de arbori din Parcul Expozitiei si Parcul Copou din Iasi, intre care si tei, au fost marcati cu vopsea rosie pentru a fi taiati, reprezentantii Primariei Iasi sustinand ca angajatii Ocolului Silvic au identificat doar copacii bolnavi, care sunt in pericol de prabusire.

Ulterior, conducerea Primariei Iasi a explicat ca nu toti copacii insemnati cu vopsea rosie vor fi taiati, ci se va face o analiza amanuntita a situatiei acestora. Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, spunea la vremea respectiva ca daca specialistii vor concluziona ca acei arbori reprezinta un pericol pentru trecatori se va trece la taierea lor. Totodata, edilul iesean i-a catalogat pe cei care criticau taierile din copaci din municipiu ca fiind ”isterici, cretini si bolnavi mintal”. Niciunul dintre copacii marcati in zona Copou nu a mai fost taiat, in urma protestelor societatii civile din Iasi.

Anul trecut, cateva zeci de tei de pe bulevardul central al Iasiului, unii cu o vechime de zeci de ani, au fost taiati si inlocuiti cu salcami japonezi, primaria explicand ca prin plantarea unor arbori de talie joasa sunt puse in valoare cladirile monument din centrul municipiului. In oras au avut loc mai multe proteste fata de decizia primariei, fiind constituit si un grup civic in acest sens, intitulat ”Iasiul iubeste teii”. Reprezentantii grupului au cerut primariei sa replanteze tei in centrul orasului, municipalitatea sustinand ca acest lucru nu este posibil si ca turistii care vin in Iasi apreciaza pietonalul amenajat in locul fostului bulevard Stefan cel Mare.

Sursa foto: Shutterstock.com/Copaci

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri