Acuzatiile publice aduse unor institutiii ale statului francez ating relatia de prietenie cu Franta, a declarat Titus Corlatean care precizeaza ca referirile critice de securitate prejudiciaza interesele Romaniei.

Titus Corlatean a declarat, vineri, ca acuzatiile publice aduse unor institutii ale statului francez contravin cutumelor diplomatice si aduc atingere relatiei de prietenie cu Franta, precizand ca referirile critice la structuri de securitate risca sa prejudicieze interesele nationale ale Romaniei, potrivit Mediafax.

"In calitate de ministru de Externe, imi manifest profundul regret ca, in contextul actualei campanii electorale, de pe pozitii de un evident partizanat politic, se aduc acuzatii publice unor institutii ale statului francez", precizeaza ministrul de Externe, Titus Corlatean. Ministrul Afacerilor Externe sustine ca o astfel de maniera de a face campanie electorala, la nivel de sef de stat, "contravine grav regulilor si cutumelor diplomatice si aduce atingere, in mod neintemeiat, unei relatii de prietenie si incredere" intre Romania si Franta, consolidata sub forma Parteneriatului Strategic. Corlatean solicita celor implicati in campania electorala "sa pastreze decenta si sa nu intreprinda nimic care ar putea vicia relatiile internationale ale Romaniei si ar contraveni interesului national".

Campania electorala nu scuza, in nici un caz, mijloacele.

Totodata, ministrul de Externe apreciaza faptul ca "tendinta constanta de a introduce in discursul de campanie prezidentiala referiri critice la structuri cu rol cheie in promovarea si protejarea securitatii si stabilitatii democratice a statului roman, prin declaratii care au ca scop discreditarea si timorarea acestor institutii, este de o deosebita gravitate si risca sa prejudicieze pe termen lung interesele nationale legitime ale Romaniei". In finalul declaratiei, ministrul Titus Corlatean face apel la decenta si responsabilitate. "Campania electorala nu scuza, in nici un caz, mijloacele", conchide el.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, referitor la fotografiile cu Elena Udrea la Paris, ca este o "operatiune pe care serviciile, un serviciu romanesc si unul francez, si l-au facut intre ele" si a aratat ca acest lucru nu trebuie sa ramana asa. "Aceasta este o operatiune pe care serviciile, un serviciu romanesc si unul francez, si l-au facut intre ele", a spus Basescu, la B1 TV. Potrivit lui Traian Basescu, "un reprezentant al unui serviciu roman de informatii nu se putea duce la receptia hotelului unde a stat Elena Udrea, la Paris si sa il puna sa caute in arhiva, cu sapte luni in urma".

"Este clar ca a fost o colaborare si ea a fost prompta, dupa ce Elena Udrea si-a depus candidatura, imediat au solicitat sa primeasca aceasta chitanta, pentru ca fotografiile le aveau din februarie", a mai spus Traian Basescu. La randul sau, Eena Udrea a declarat, joi, dupa publicarea unor fotografii cu ea, cu Alina Bica si cu fosta sefa a CNI, Anamaria Topoliceanu, la cumparaturi la Paris, ca este vorba despre un filaj al serviciilor secrete, precizand ca va da in judecata hotelul care a furnizat notele de plata. Udrea a spus ca fotografiile aparute sunt facute profesionist si ca este vorba despre o actiune de filaj. Ea a precizat ca vizita ei la Paris a fost in week-endul de Valentine's Day, in 2014, iar Alina Bica urma sa participe la o actiune la Haga, unde a si plecat ulterior cu trenul.

O colaborare intre reprezentanti ai serviciilor secrete.

Ea a mai acuzat faptul ca facturile referitoare la cazarea si masa ei la Paris au fost furnizate pe 29 septembrie, dupa intrarea ei in cursa prezidentiala. "Aceste fotografii au fost cerute in data de 29.09 dupa ce mi-am depus candidatura la Presedintia Romaniei. Deci, fotografiile s-au facut in week-endul de Valentine's Day in 13 februarie 2014, iar nota de la receptia hotelului a fost ceruta in 29.09.2014. Evident ca niciun ziarist nu ar fi tinut aceste fotografii la secret noua luni de zile", a declarat Elena Udrea. Udrea a mai sustinut ca este vorba de "o colaborare intre reprezentanti ai serviciilor secrete". "Aici este vorba despre o colaborare intre reprezentanti ai serviciilor secrete", a spus Udrea.

De asemenea, presedintele PMP a aratat ca informatiile aparute in Romania pe "un site neasumat si care nu mai exista deja" ar fi "o lucratura tipica serviciilor", "justificata de interesul celor care sunt in competitie, dar si al celor care stau in spatele lor". "In spatele lui Ponta si Iohannis stau nu doar doua structuri intesate de oameni corupti, ci si reprezentanti ai serviciilor secrete, care au ales sa joace in mod ocult in favoarea unuia sau altuia dintre candidati. Miza o reprezinta voturile Elenei Udrea", a sustinut Udrea. Fotografii cu Elena Udrea, sefa DIICOT, Alina Bica si cu fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii, Anamaria Topoliceanu au fost difuzate joi, pe un blog intitulat "Joscenzura2014", aceasta fiind, de altfel, unica postare de pe acest blog. De asemenea, pe blog au fost publicat si facturi din timpul sederii la Paris. Dupa ce presa a preluat imaginile, contul de pe wordpress.com a fost sters.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri