Acuzatiile facute de Traian Basescu la adresa lui Victor Ponta, in timpul campaniei prezidentiale, au fost relatate in ziarul New York Times. In articol se mai vorbeste si despre Robert Turcescu, Teodor Melescanu si Elena Udrea.

Ziarul New York Times relateaza despre acuzatiile formulate in timpul campaniei pentru prezidentiale de catre Traian Basescu la adresa lui Victor Ponta privind statutul acestuia de fost ofiter al SIE, intr-un articol in care se vorbeste si despre Robert Turcescu, Elena Udrea si Teodor Melescanu, potrivit Mediafax.

Autorul articolului, Andrew Higgins, citeaza declaratia premierului Ponta in care acesta relata cum si-a "dezamagit" copilul de 10 ani cand i-a povestit ca, in ciuda acuzatiilor furibunde din timpul campaniei, el nu este un James Bond roman. In articol se precizeaza ca acuzatiile presedintelui Basescu au provocat reactii numeroase in mediul politic si jurnalistic din Romania. De asemenea, este citat Robert Turcescu, prezentat ca un "jurnalist proeminent de televiziune" care si-a "socat" colegii cu anuntul potrivit caruia a fost agent sub acoperire. "Suntem obsedati de spioni", spune Turcescu, citat in articol.

New York Times mai relateaza ca revolutia din 1989, "sangeroasa si controversata", a lasat "pe pozitii" o ampla retea de ofiteri si colaboratori ai Securitatii, ale caror conexiuni si al caror acces la informatii compromitatoare i-au facut extrem de puternici in era post-comunista. In articol este citat premierul Victor Ponta, despre care se mentioneaza ca avea 17 ani la revolutie si care spune despre alegerile din noiembrie ca reprezinta finalul unei perioade speciale in istoria Romaniei, sfarsitul tranzitiei de la comunism la democratie. Autorul precizeaza ca Ponta a negat ca ar avea un trecut ascuns si a dat asigurari ca acuzatii precum cele formulate de presedinte la adresa sa nu vor mai fi auzite in mediul politic din Romania.

Viorel Hrebenciuc, personaj principal in New York Times

In articol se relateaza si despre politicienii sau oamenii de afaceri acuzati de coruptie care au fost arestati in ultima perioada, fiind dat ca exemplu cazul lui Viorel Hrebenciuc. Autorul mentioneaza ca telefoanele acestor politicieni sau oameni de afaceri au fost ascultate de serviciile de informatii, care au puteri din ce in ce mai mari. "Politicienii corupti sunt foarte speriati acum", spune Dan Suciu, jurnalist si fost reprezentant al Guvernului, citat in articol. "Acestia devin paranoici in legatura cu spionajul si sunt ingijorati ca totul este ascultat si ca oricine este urmarit", spune Suciu.

Potrivit autorului articolului, un semn clar ca munca de securitate s-a "lepadat" de multe dintre stigmatele trecutului este faptul ca fostul sef al SIE Teodor Melescanu, prezentat ca "Teodor Melenescu", candideaza la Presedintie. In articol se mai arata ca este posibil ca acuzatiile de spionaj sa-l fi ajutat, de fapt, pe Victor Ponta, adaugandu-i o tusa de stralucire si aventura imaginii altfel "banale". Ponta este citat spunand ca Basescu a incercat, in trecut, sa il descrie ca pe o persoana slaba, un "pisicut". "Dar in momentul in care m-a promovat in pozitia lui James Bond, mi-a facut, de fapt, o favoare", spune Ponta, citat in articol.

Iohannis, asemanat cu un primar de provincie carismatic

Autorul il prezinta si pe principalul contracandidat al lui Ponta, Klaus Johannis, ca fiind "un primar de provincie, care nu este carismatic, care vorbeste lent si care promite sa eficientizeze o tara cunoscuta mai degraba pentru drumuri proaste si dezorganizare". Elena Udrea este si ea prezentata in articol, ca fiind sprijinita de Traian Basescu si implicata intr-un scandal de spionaj prin recent publicatele fotografii de la Paris. In articol se mentioneaza ca presedintele a acuzat implicarea serviciilor in campania electorala in cazul acestor fotografii.

Sursa foto: Shutterstock.com/Ziarul New York Times

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri