Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, si cel al ACL, Klaus Iohannis, se vor confrunta in turul doi al alegerilor prezidentiale, conform exit-poll-urilor disponibile aici. Cum au reactionat finalistii si care au fost primele discursuri ale celor doi?

Premierul a spus ca se simte extrem de mandru ca multi romani au avut incredere in proiectul sau de presedinte, dupa 10 ani de ura si dezbinare. Ponta a tinut sa mentioneze ca in urmatoarele doua saptamani se va adresa tuturor romanilor, indiferent ca l-au votat sau nu sau daca au venit sau nu la vot. El a mentionat ca se simte responsabil pentru toti.

Ponta a declarat, duminica seara, ca il invita pe contracandidatul intrat, impreuna cu el, in turul doi al prezidentialelor, la emisiuni televizate alaturi de el in a doua saptamana a campaniei care urmeaza, nu pentru confruntari, ci pentru dezbateri pe teme importante.

”Marti ma voi intalni cu reprezentantii coalitiei de guvernare si impreuna vom anunta persoana sau persoanele care pot conduce un guvern al Romaniei pe baza proiectului USL”, a spus Ponta, mentionand ca USL a castigat alegerile in 2012. De asemenea, el s-a declarat convins ca schimbarea inceputa in 2012 poate fi dusa ”la capat”.

Avem un rezultat foarte bun, care arata ca se produce schimbarea.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, dupa inchiderea urnelor, ca rezultatul alegerilor prezidentiale este unul foarte bun, care arata ca se produce schimbarea, el multumindu-le romanilor care au iesit la vot.

”Avem un rezultat foarte bun, care arata ca se produce schimbarea. Vreau sa multumesc romanilor care si-au folosit votul si au votat, indiferent pentru cine au votat si in special celor care au votat pentru mine”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis a aratat ca au ramas in confruntarea din turul al doilea doi candidati: el si Victor Ponta, astfel ca romanii vor avea de ales intre ”Romania lucrului bine facut si Romania lucrului prost facut”.

”Acum e clar ca au ramas in competitie doi candidati: eu si Victor Ponta. Este evident ca romanii au de ales intre doua variante: pe de o parte Romania lucrului bine facut, o Romanie normala, iar pe de alta parte Romania lucrului prost facut, a scandalului si a minciunii. De acum, competitia este doar intre noi doi", a afirmat Klaus Iohannis.

El a mai spus ca este singurul candiat ramas in competitie "dispus sa garanteze independenta justitiei si statul de drept”.

”Chem alaturi de mine pe toti romanii care vor ca legea sa fie lege, care nu vor sa dea toata puterea in mana unui singur partid. In ciuda tuturor pomenilor electorale, a tuturor ordonantelor facute sa creeze avantaj pentru candidatul Guvernului, iata ca rezultatul arata foarte clar: romanii au votat corect", a adaugat Iohannis.

1. Cu cine ai votat in primul tur si pe cine vei vota in al doilea tur?


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri